Bumbieru - banānu ievārījums

FOTO: Shutterstock.com

Pacietus bumbierus nomazgā, nomizo, pārgriež uz 4 daļām, izņem sēklotni. Sagriež bumbierus nelielos gabaliņos, liek traukā. Bumbieriem uzber 2kg zelējoša cukura, atstāj uz apm. 3 stundām ievilkties.

Pirms vārīšanas bumbieru un cukura masu kārtīgi samaisa, lej katlā, līdz apmēram pusei katla, jo vāroties, masa pacelsies. Katlu liek uz lielas uguns un vāra, visu laiku maisot. Pa to laiku bērni var nomizot banānus un sablenderēt tos. Kad bumbieri sāk vārīties, pievieno sablenderētos banānus.


Pildu ievārījumu izkarsētās burkās, aizveru ar karstiem vāciņiem. Atdzesētu ievārījumu uzglabāju ledusskapi vai pagrabā (vēsā vietā).

 

Recepti iesūtīja: Iveta Hubere, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Bumbieri - 1.kg
  • Banāni - 1.kg
  • Cukurs - 2.kg