Mammas garšīgā limonāde

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Plānās šķēlītēs sagrieztās cidonijas liek kārtām ar cukuru burkās un noliek istabas temperatūrā lidz nākamajai dienai.Tad nolej no cidonijām izveidojušos sīrupu, pilda pudelēs. Glabā vēsumā. Bērniem ļoti garšo atsķaidīts ar ūdeni. Ideāls līdzeklis ziemā, kad mazajai temperatūra, tad es sīrupiņu atšķaidu ar siltu ūdeni un dodu daudz dzert, un līz šim pat augsta temeratūra līdz vakaram pazūd.Tas mums ir vienīgais līdzelkis cīņai ar vīrusiem. Sīrups satur C vitamīnu.
Es parasti sagatavoju kādus 3L šādu sīrupu glabāšanai ledusskapī ārkārta gadījumiem (saslimšanām), bet, par cik tas ļoti garšo visiem, bet vietas ledusskapī vairs nav, tad parējo karsēju un glabāju siltumā. Karsētam sīrupam iet bojā daudz C vitamīna, bet tas labi noder dzēriena pagatavošanai, ko ņemt līdzi uz skolu vai tapat padzerties. Var jaukt ar gāzēto ūdeni,tad parasti meita ieskrien no āra un pasūta: Mammu uztaisi savu garšīgo limonādi. Sīrups arī labi garšo ar saldējumu.
Tās cidonijas,kas paliek pēc sīrupa noliešanas es cepepškrāsnī izžāvēju. Ziemā noder pie tējas un tapat panašķoties konfekšu vietā.
Liela ķēpa ar cidoniju griešanu, bet rezultāts ir tā vērts. Ja briesmīgi negribas griezt un tīrīt, var izlaist caur virtubes kombaina kāpostu rīvei, bet tad cidonijas būs kopā ar sēkliņām un ne tik smukas sukādes. Esmu mēģinājusi - nekāda vaina.
 
Labu apetīti!
 

Recepti iesūtīja: Gita Prane, konkursa Ievārījumi, kompoti un konservi bērniem dalībniece

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sagrieztas cidonijas - 2.kg
  • Parastais cukurs - 2.kg