Mums ar vīru horoskopu nesaderība. Rādās, ka nav nākotnes...

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

„Viņš ir Ūdensvīrs un es Vēzis, mūsu uzskati ir ļoti dažādi. Nevienas dienas nav, lai mēs savā starpā nesakasītos, bet mēs arī viens bez otra dzīvot nevaram!” savā vēstulē ģimenes portālam mammam.lv/tetiem.lv raksta kāda topošā mamma. Tā kā viņa par strīdus iemeslu min nesaderīgos horoskopus, atbildēt lūdzām sertificētu astroloģi Anitu Zīli un psiholoģi Inetu Tunni.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Topošās mammas vēstule:
"Man ir 22 gadi, esmu stāvoklī jau ceturtajā mēnesī, par ko es ļoti priecājos!
Tik par bērna tēvu mazliet raizējos... Viņš ir Ūdensvīrs un es Vēzis, mūsu uzskati ir ļoti dažādi. Nevienas dienas nav, lai mēs savā starpā nesakasītos, bet mēs arī viens bez otra dzīvot nevaram! Sāp jau tas, ka centies i pa labam, i pa sliktam risināt mūsu vētrainās attiecības, bet neredzi rezultātu. Tad viņš padzen, tad atkal lūdz piedošanu un atvainojas, tad atkal piedzeras un jauc prātu!
Ja nemīlētu, nepiedotu... Sāpina tas, ka viņš nespēj saprast, ka tagad man it īpaši ir vajadzīga mīlestība, sapratne un siltums. Raksturi mums nesapas. Un esam nepiekāpīgi! Esmu mainījusi savu attieksmi pret viņu, tik viņš to nesaskata! Reizēm man nāk tāds raudiens, ka tik turies... Tagad esam pašķīrušies un ļoti sāp... Nezinu, ko darīt.”

Atbild sertificēta atsroloģe Anita Zīle, tālr. 29231550, e-pasts: anitazile@gmail.com
„Pēc savas darba pieredzes man gribētos teikt, ka ir ārkārtīgi reti tādi gadījumi, kad divi cilvēki nu nekādi nespēj sadzīvot kopā. Parasti atrast veidu, kā laimīgi sadzīvot, var, tikai ir viens nosacījums — nepieciešama spēcīga vēlme būt kopā, turklāt, kas nāktu no abiem partneriem.

Pēc savas darba pieredzes man gribētos teikt, ka ir ārkārtīgi reti tādi gadījumi, kad divi cilvēki nu nekādi nespēj sadzīvot kopā.

Vēstulē aprakstītajā gadījumā problēmas rada šo divu stihiju (ūdens + gaiss) nesaderība. Ūdenim (Vēzis) ir tendence visu apņemt, bet gaisu (Ūdensvīrs) nav  iespējams apņemt, tas aizplūst, jo raksturīga šī brīvības sajūta ar tiekšanos uz priekšu, uz visu jauno, jo vecais kļūst garlaicīgs.
Saprast, kādi ir kura stūrakmeņi, var gan dzīves pieredze un problēmu pārspriešana, nevis noklusēšana, kā arī astrologs, sastādot astroloģisko karti (sinastrija). Tajā ir iespējams redzēt kopdzīves raksturu, kāds tas veidojas starp abiem partneriem, kam visvairāk vajag pievērst uzmanību, ar ko samierināties, ko pieņemt kā nemainīgu, no kā atteikties. Noteikti var atrast saskaņas iespēju abu raksturu līdzāspastāvēšanai, bet tas nav viegli, tā ir dzīves skola un tajā jāmācās abiem. Tikai spēcīga vēlme būt kopā, kas nāktu gan no viena partnera, gan arī no otra, dos  iespēj pareizi izmantot astrologa ieteikumus un veidot līdzsvarotu ģimeni.”

 

Reklāma
Reklāma

Atbild psiholoģe Ineta Tunne: „Es Jūsu vietā tik ļoti nepaļautos horoskopu izskaidrojumam. Tas atkarīgs no katra cilvēka, piemēram, ja ūdensvīru cenšas ierobežot, viņam tas nepatīk, bet, ja to dara pozitīvā formā, viņš ir gatavs ar prieku mainīties. Jums ir jāmācās vienam otrā ieklausīties, izteikt savas domas un pieņemt kopīgus lēmumus, ko darīsiet un ko nē... Jums ir jāmācās sēdēt pie galda un sarunāties, nevis emocionāli reaģēt. Cilvēka temperaments ir iedzimts un tas, kas ir pieradis vētraini reaģēt, tāds būs vienmēr. Savukārt raksturs dzīves laikā mainās un, piemēram, arī vēzis var iemācīties piekāpties un pirmais uzsākt sarunu pēc konflikta. Atliek tikai ļoti gribēt, iemācīties būt pacietīgai un kontrolēt savas emocijas. Tas Jums ļoti noderēs arī tad, kad kļūsiet par mammu...”