Esi vesels un laimīgs jeb Kāpēc izvēlēties uztura bagātinātājus?

Uztura bagātinātāji atvieglo mūsu ikdienu, darot to harmoniskāku un veselīgāku. Kā zināms, vesels cilvēks ir laimīgs. Vai uztura bagātinātāji laimes izjūtu pastiprina?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ikdienā darbs dzen darbu, tāpēc bieži vien pierasta maltīte ir ātrās uzkodas jeb diezgan vienveidīgs uzturs. Uztura bagātinātājs, kā liecina jau nosaukums, ir tikai bagātinātājs, nevis aizvietotājs.

Kā izvēlēties?
Lai saņemtu visu nepieciešamo no uztura bagātinātāja, jāizvēlas tieši tev vajadzīgais! Pats galvenais — pievērs uzmanību sastāvdaļām un tam, vai derīgās vielas no tabletes pēc tās norīšanas nonāks asinsritē. Liela daļa uztura bagātinātāju tālāk par kuņģa skābi netiek, tāpēc no daudziem nav nekādas jēgas...

•     Pirmkārt, uztura bagātinātājām jābūt dabīgam. Dabīgs vienmēr ir labāks par ķīmisku, un šajā gadījumā tas nozīmē, ka līdzeklis nesatur krāsvielas, alergēnus un mākslīgos konservantus. Piedevas izmanto visiem bagātinātājiem, un tām parasti ir arī sava nozīme.
•     Otrkārt, labi multivitamīni ir testēti laboratorijā. Respektabla medicīnas kompānija noteikti veic vairākus laboratorijas testus — gan savus, gan neatkarīgus. Tas ir svarīgi, lai pārliecinātos, ka tavs izvēlētais uztura bagātinātājs tiešām satur to, kas tev vajadzīgs.
•     Treškārt, jāizvēlas starp tabletēm un kapsulām. Kapsulas uzskata par labākām, jo tajās visas vielas ir koncentrētāk nekā tabletē. Tomēr ir arī tabletes, kas nereti ir pat labākas par kapsulām — tās ir zarnu apvalka tabletes. To apvalks paliek neskarts līdz brīdim, kad tablete nonākusi līdz taisnajai zarnai, kur notiek barojošo vielu uzsūkšanās. Tiesa, šīs tabletes ir nedaudz dārgākas, toties efektīvākas par kapsulām.

Kas ir sastāvā?

Dabas veltes var uzņemt, ēdot veselīgus produktus, ar mikstūrām vai izvēloties dabīgos uztura bagātinātājus. Ārstniecības augu lietošana jebkurā gadījumā tavu veselību stiprinās un vairos labsajūtu!

Ko uztura bagātinātājos izmanto visbiežāk?
Aloe vera — augs, ko izmanto apdegumu ārstēšanai. Tas ir arī efektīvs cīņā ar infekcijām.
Žeņšeņs — to lietoja jau senajās kultūrās, lai padarītu ķermeni jaunāku, kā arī uzlabotu vispārējo veselības stāvokli.
Ingvers (attēlā) — palīdz ļoti daudzos gadījumos, arī novērš nelabumu un uzlabo gremošanas sistēmas darbību.
Mellenes — uzlabo redzi, ārstē urīna sistēmas infekcijas, der pret nierakmeņiem un caureju.
Zaļās tējas ekstrakts — efektīvs, veselību uzlabojošs un nostiprinošs līdzeklis.
Ginko Biloba — viens no visvairāk pētītajiem augiem un pārsteidzoši efektīvs!
Savvaļas jamss — augs, kas lieliski noder sieviešu veselības stiprināšanai. Normalizē hormonu daudzumu, sevišķi iedarbīgs menstruāciju un grūtniecības laikā.

Vitamīni un minerālvielas
ASV Pārtikas un zāļu asociācijas mājaslapā teikts, ka arī vitamīni un minerālvielas kalpo kā uztura bagātinātāji cilvēkiem ar speciālām uztura vajadzībām: gados veciem cilvēkiem, bērniem, grūtniecēm, cilvēkiem, kas sirgst ar astmu, diabētu, sirds kaitēm, hipertensiju, augstu holesterīna līmeni, stresam pakļauti cilvēki.

Antioksidanti traucas palīgā
Dabīgie uztura bagātinātāji palīdz pasargāt organismu no piesārņojuma. Piemēram, liela daļa zivju satur ievērojamu indīgā dzīvsudraba daudzumu. Zemes ūdeņi, no kuriem ik dienas padzeras dažādi augi, ir piesārņoti ar ķimikālijām. Gaisā ir smogs, dūmi, indīgas ķīmiskas vielas, kas nonāk cilvēka organismā caur plaušām, ādu un pārtiku. Toties uztura bagātinātāji nodrošina organismam vitālu aizsardzību. Piemēram, C, D, E un visi B grupas vitamīni, kā arī enzīms CoQ 10, zivīs atrodamās taukskābes un atsevišķu augu eļļas — tie visi ir lieliski antioksidanti, kam ir liela nozīme cilvēka veselības stiprināšanā.

Uztura bagātināju CV
Tie sekmīgi papildina uzturu un aizvieto organismā trūkstošo. Šie līdzekļi stiprina imūnsistēmu. Jo tā spēcīgāka, jo ķermenis ir noturīgāks pret slimībām.
Uztura bagātinātāji attīra organismu no toksīniem. To sastāvā esošie antioksidanti palīdz samazināt toksīnu daudzumu organismā līdz minimumam.

EIROAPTIEKAS REKLĀMAS MATERIĀLS
Lejupielādē PDF failu ar visiem EUROAPTIEKAS īpašiem piedāvājumiem!


 

Reklāma
Reklāma