Ko dāvināt vedējiem? Un citi ieteikumi kāzām

Abi ar vīru esam bijuši gan Jaunlaulāto lomā, gan vedējpāra lomā. Protams, ka man ļoti patika savas kāzas, tās bija skaistas un notikumiem bagātas, taču, piekrītot būt par vedējiem, zināju, ka šajās kāzās īstenošu daudz ko tādu, ko būtu vēlējusies savās kāzās.

FOTO: no personīgā arhīva

Padalīšos pieredzē ar vairākām idejām, varbūt kādam iepatīkas un noder.
Sākšu ar to, ka pāris, kuram bijām par vedējiem, neprecējās pirmo reizi, līdz ar to, viņiem jau bija konkrētas prasības, ko un kā viņi grib un ko viņi negrib. Tā kā kāzas notika nelielā cilvēku skaitā un nenotika nekādā viesu mājā, kā arī nebija dzīvā mūzika, līdz ar to bija jadomā par interesantu viņu pirmo valsi. Pēc svētku ceremonijas devāmies pāri 7 tiltiem un pie pēdējā tilta, kuru bijām nosaukuši par Mīlestības tiltu (Mīlestbas tilts atradās blakus dzirnavu dīķim — ļoti kaistā apkārtnē), notika pirmais valsis.
Valsis. Pie tilta bijām sarunājuši sievieti, kura novilks striķi, viņa bija parūpējusies par skaistu pārsteigumu ar dažādām izdarībām. Pēc pārbaudījumiem devāmies pie ezera baudīt mūsu sarūpēto mielastu (viņi par to neko nezināja) — pankūkas sirds formā ar dažādiem pildījumiem, un viņi viens otram rakstīja vēstuli, ko lasīsim gada jubilejā. Kamēr viņi viens otram rakstīja vēstules, tikmēr, viņiem neredzot, viena meitene bija sariktējusi sintezatoru un mēs jauno pāri aicinājām nostāties aplī, kuru bija izveidojuši viesi. Tika dziedāta skaista dziesma, jaunais pāris dejoja, apkārt gleznaina daba — tieši tajā brīdī rietēja saule — tas bija tik skasiti un romantiski!
Brauciens jūrā. Vēl viens jauks pārsteigums šajās kāzās bija jaunlaulāto brauciens ar jahtu jūrā.

Mūs gaidīja iepriekš sagatvota putuplasta izgriezta sirds ar daudzām, daudzām aizdegtām mazām svecītēm uz tās. Jaunajam pārim vajadzēja izteikt vēlēšanos un šo skaisto, gaišo uguns sirdi palaist ūdenī.

Jaunlaulāto sveikšana. Tad, kad jaunlaulātie ierodas viesību vietā, parasti ir tā, ka viesi, sēžoties pie galda vispirms saskandina vīna glāzi ar jauno pāri un viņiem ko vēl. Lai nebūtu vieni un tie paši novēlējumi: "Laimīgi, saticīgi utt.", es biju atradusi dažādus aforismus, domu graudus, dzejolīšus par laulībām, mīlestību utt. Sataisīju šos aforismus sirds formā un šīs lapiņas sakārusi ābelē, viesi, mūs gaidot, varēja izvēlēties sev tīkamāko un jaunajam pārim to nolasīt. Tas likās tā mīļi un nebija vienveidīgi.
Spēle "Satītais kamols". Iepriekš mājās biju sarakstījusi pienākumus, kuri būs jāveic viesiem jaunlaulāto labā. Satinu viņus kamolā. Viesi tina kamolu, līdz ieraudzīja lapiņu un lasot teica: "Es jaunlaulāto labā apņemos darīt..., un tad nolasīja to, kas lapiņā rakstīts. Teksti bija interesanti un smieklīgi, lai ir jautri visiem. Šī ideja, tikai pārfrāzēta, jau ir traddīcija mūsu ģimenē un arī draugu ģimenēs. Tēmas ir visdažādākās: "Ko es apņemos darīt Jaunajā gadā? , ko es apņemos darīt jubilāra labā utt.
Mičošana. Jaunais pāris gribēja pavisam savādāku mičošanu, nekā tā ir tradicionāli. Tad, kad mičošanas oficiālā daļa bija noslēgusies, katrs viesis paņēma pa lāpai un, mēs visi dziedot dziesmu, devāmies skaistā lāpu gājienā uz ūdenstilpni, kur mūs gaidīja iepriekš sagatvota putuplasta izgriezta sirds ar daudzām, daudzām aizdegtām mazām svecītēm uz tās. Jaunajam pārim vajadzēja izteikt vēlēšanos un šo skaisto, gaišo uguns sirdi palaist ūdenī. Viesi vienojās dziesmā (tā var būt jebkāda). Skatoties kāzu video, man visvairāk pašai patika šī daļa, tas bija tik skaisti un mīļi, un saviļņojoši.
Dāvana vedējiem. Varbūt kādam noder arī šī ideja. Jaunais pāris mums pasniedza skaistu, mīļu un oriģinālu dāvanu: viņi bija sarūpējuši ļoti skaistu diplomu un kausu (tādu, kādu pasniedz sportistiem), uz kura bija iegravēts teksts: "Vis vis vis Labākajiem Vedējiem."
 

Reklāma
Reklāma

Iesūtījusi: vedējmāte Ilze Komarova, konkursa Pārsteigumi jaunajam pārim dalībniece