Skābeņu pesto - recepte

Pesto labi garšo ar makaronu ēdieniem, dārzeņu sautējumiem un zupām.
Pesto var pagatavot no dažādiem pavasara zaļumiem.

FOTO: Shutterstock.com

Pesto var pagatavot no dažādiem pavasara zaļumiem.

1 porcija 20 minūtes sagatavošanai

 

Sastāvdaļas:

  • Skābenes - 400.g
  • Ciedru rieksti - 200.g
  • Rīvēts parmas siers - 300.g
  • Liela ķiploka daiviņa - 1.gab
  • Sāls - 1.tējk.
  • Olīveļļa - 4.ēd.k.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Noskalotas un nosusinātas skābenes smalki sagriez. Riekstus apgrauzdē pannā bez taukvielām un atdzesē. Ķiploku nomizo un sakapā. Visus produktus sablendē, līdz izveidojas krēmīga pasta. Ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Pesto labi garšo ar makaronu ēdieniem, dārzeņu sautējumiem un zupām.

 

Recepte:  Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)