Ko kāzās darīt uz septiņiem tiltiem?

Bieži vien mūsdienu iztiek ar vienu tiltu vai arī pat bez tilta, tomēr aizvien daudzi jo daudzi pāri kāzu dienā tiek vesti pāri visiem septiņiem tiltiem, kā to pieprasa senas tradīcijas. Ko uz tilta darīt? Tā kā tilti ir septiņi, noteikti var vēlēt fantāzijai vaļu, sarūpējot visdažādākās atrakcijas!

FOTO: Shutterstock.com

Publicējam dažas idejas.

-    Paņemt sievu klēpī un nest pāri tiltam — ar cik soļiem tiltu pāries, tik gadus kopā nodzīvos.
-    Jaunajam pārim pasniedz lādīti, kurā iebērts viens lats santīmu monētās. Naudiņa pārim kopīgi jāizbārsta upē — kad pārim dzīvē kādas nopietnas domstarpības, tad kopā jābrauc naudiņu no upes izlasīt un nodot atpakaļ vedējiem.
-    Vīrs un sieva katrs uz savas lapiņas uzraksta savas „vientuļnieka dzīves” nedarbus. Lapiņas piesien akmenim un met upē — lai grimst dzelmes dibenā un nekad vairs dzīvē neuzpeld.
-    Stāvot uz kāda tilta jaunie uzraksta plānus nākamajam gadam vai arī uzraksta viens otram vēstuli, ko nodod vedējiem un atver tikai pēc gada. (Vēl jaukāk, ja vēstuļu rakstīšana norit romantiskākā gaisotnē, piemēram, kādā gleznainā vietā, kur saorganizēts mūziķis spēlē flautu vai vijoli).

Katram tiltam var dot savu nosaukumu, piemēram, Grēku tilts, Mīlestības tilts, Nākotnes tilts, Prieka tilts utt.
Versijas:

-    Mīlestības tilts. Ar slēdzeni kopā saslēdz divas koka sirdis — atslēdziņu iemet upē, bet sirdis saglabā piemiņai savas dzimtas atmiņu lādē. Uz šīm sirdīm jaunā sieva un vīrs var sarakstīt, kāpēc viens otru mīl. Uz Mīlestības tilta var rīkot arī sacensību — kurš minūtes laikā otram sagudros visvairāk mīļvārdiņu. Tos var nevis skaļi saukt, bet katrs sarakstīt uz savas lapas, un vēlāk — svinību laikā — vedēji tos var skaļi nolasīt visiem viesiem.
-    Grēku tilts. Stāvot uz tā, var izpildīt augstāk minēto uzdevumu ar „vientuļnieka dzīves” grēku slīcināšanu.
-    Nākotnes tilts. Šeit var rakstīt gan nākamā gada plānus, gan solījumus — ko es tādu skaistu solos izdarīt nākamās nedēļas laikā. Arī šos solījumus vedēji pirms kāda tosta var nolasīt svinību laikā viesiem.

- Prieka tilts. Uzdevums — pāriet tiltam savā visjautrākajā gaitā! Vai tas būtu galops, palēcieni vai jestra polka — tā ir jaunā pāra izvēle:).


Praktiskas dabas ieteikums: ja viesu pulks ir kupls un esat paredzējuši aktivitātes uz septiņiem tiltiem, iespējams, labāk to darīt bez visu viesu klātbūtnes, jo notiekošo lielam pūlim vienalga būs grūti saprast/sadzirdēt.


 

Reklāma
Reklāma