Šodien Latgales dziesmu svētki Daugavpilī!

5.jūnijā Daugavpilī, pilsētas svētku ietvaros, notiks Latgales dziesmu svētki. Šogad aprit 70 gadi kopš pirmajiem dziesmu svētkiem Latgalē un pēdējiem pirmajā brīvajā Latvijā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daugavpils pilsētas svētki MANA PILS DAUGAVPILS (no 4. līdz 6. jūnijam) būs veltīti Daugavpils 735. dzimšanas dienai un 200 gadiem, kopš tika uzsākti Daugavpils (Dinaburgas) cietokšņa celtniecības darbi. Savukārt par Daugavpils pilsētas svētku galveno notikumu kļūs Latgales dziesmu svētki, informē orgkomitejas vadītāja Rita Strode.

„Plānots, ka Latgales dziesmu svētkos piedalīsies ap 3000 dalībnieku – tai skaitā aptuveni 100 kori no visas Latvijas, Nacionālo Bruņoto spēku orķestris, pūtēju orķestris Daugava un ap 20 deju kolektīvi. Pēc svētku gājiena pa Rīgas ielu un svētku atklāšanas rituāla Vienības laukumā, koru sadziedāšanās turpināsies vēsturiskajā Stropu estrādē,” stāsta Latgales dziesmu svētku režisore Anna Jansone.

Daugavpils pilsētas svētki MANA PILS DAUGAVPILS sāksies 4.jūnijā. Savu pilsētu godinās pašmāju mūziķi, mākslinieki, aktieri, dejotāji, amatnieki un sportisti, kā arī viesmākslinieki no citām valstīm. Pilsētas svētku pirmā diena, būs daugavpiliešu godināšanas diena. 4.jūnijā, plkst.11.00 Latviešu kultūras centrā notiks svinīga sanāksme, kurā tiks sumināti titula „Goda daugavpilietis” ieguvēji. Plkst.18.00 Daugavpils Māla mākslas centrā tiks dedzināts ceplis un atklāta keramikas darbu izstāde, bet stundu vēlāk Daugavpils teātrī sāksies Raimonda Paula un Ilonas Bageles koncerts. Nākamajā dienā R.Pauls piedalīsies arī Latgales dziesmu svētkos.

Šogad nozīmīga atcere ir arī Daugavpils (Dinaburgas) cietoksnim – aprit 200 gadi kopš tā būvniecības uzsākšanas. Daugavpils (Dinaburgas) cietoksnis ir ievērojamākais arhitektūras, vēstures un kultūras piemineklis Daugavpilī - tas ir unikāls vēsturisks objekts un vienīgais tāda veida cietoksnis Ziemeļeiropā, kas saglabājies bez ievērojamām izmaiņām. Kopš 2005.gada Daugavpils pilsētas svētku otrās dienas galvenie pasākumi ir risinājušies Cietoksnī. Taču, tā kā tajā ir sākušies vērienīgi restaurācijas darbi, arī pilsētas svētku otrās dienas pasākumi notiks galvenokārt pilsētas centrā. Rīgas ielā būs izvietota plakātu izstāde par Daugavpils (Dinaburgas) cietoksni. Dubrovina parkā, Vienības laukumā, Skulptūrdārzā, Rīgas un Viestura ielu krustojumā būs uzstādītas skatuves, notiks koncerti, darbosies pilsētas svētku tirdziņš, piepūšamās atrakcijas bērniem un notiks citi pasākumi.
 

Reklāma
Reklāma