Nerātnas spēles iereibušiem viesiem!

Lai iesildītu viesus, var spēlēt jautras un mazliet draiskas rotaļas!

Foto: Reinis Oliņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Reinis Oliņš

Alus draugu ātrumsacensības
Spēles dalībnieki apsēžas pie galda. Katram priekšā noliek dziļu šķīvi, kurā ielieta pudele alus, un iedod deserta karoti. Pēc signāla visi sāk ar karotēm strēbt alu. Tiesnesis vēro, lai spēlētāji dzērienu neizlaistītu. Uzvar tas, kurš pirmais ir iztukšojis savu šķīvi.

Alus ir lielisks dzēriens!

Šī ir ļoti vienkārša spēle. Tajā piedalās vairāki spēlētāji. Uz galda katram priekšā noliek neatvērtu alus pudeli, pudeļu attaisāmo un liķiera glāzīti. Pēc komandas dalībnieki atkorķē pudeli un dzer alu no mazās glāzītes. Uzvar tas, kurš pirmais iztukšojis pudeli.

Dzirkstošais prieks

Spēlē piedalās divas komandas – katrā 4-6 dalībnieki. Uz galda novieto divas bļodas, katrā no tām ielej vienu pudeli dzirkstošā vīna vai šampanieša. Katras komandas dalībnieki apsēžas iespējami tuvu savai bļodai. Spēlētajiem izdala kokteiļu salmiņus. Pēc komandas visi reizē sāk malkot dzērienu. Uzvar tā komanda, kura ātrāk iztukšo bļodu. Uzvaras prieku dzirkstošāku padara izdzertais vīns.

Kāpēc tu turp dodies?
Spēlētāji izveido divas komandas – jautātājus un stāstītājus. Stāstītājiem uz muguras piesprauž iepriekš sagatavotus uzrakstus, piemēram, „Darbs”, „Restorāns”, „Aptieka”, „Stacija”, u.c. Šie spēles dalībnieki nezina, kāds uzraksts katram ir. Jautātāji katram stāstītājam uzdod dažādus jautājumus, piemēram, „Kāpēc tu tur dodies?”, „Ko tu tur dari?”, „Kas tev tur patīk?” u. tml. Neloģiskas atbildes izraisa vispārēju jautrību.

Ķīlu rotaļa
Spēlētāji izveido divus apļus – iekšējā sastājas dāmas, bet ārējā – kungi. Kungu jābūt par vienu vairāk nekā dāmu. Mūzikai skanot, dalībnieki iet pa apli pretējos virzienos. Kad mūzika beidzas, katrs kungs steidz noskūpstīt vienu dāmu. Vienam kungam dāmas pietrūkst, viņam jādod ķīla.

Veiklie pogātāji

Spēlē piedalās vairāki pāri. Kungi uzvelk cimdus, dāmas virs apģērba – vīriešu kreklu. Pēc signāla kungi sāk pogāt ciet partneres kreklu. Uzvar tas, kurš uzdevumu paveicis pirmais. (Svarīgi, lai krekliem būtu vienāds pogu skaits.)

Princese uz zirņa
Pirms šīs rotaļas jāveic zināmi priekšdarbi: rindā noliek vairākus krēslus ar cietu sēdekli, uz katra krēsla uzliek vairākus akmentiņus, tos apsedz ar auduma salveti vai necaurspīdīgu polietelēna maisiņu. Tad uzaicina dāmas apsēsties uz krēsliem. Tiek ieslēgta deju mūzika un dāmām, tās ritmā dejojot, nepieceļoties no krēsla un neizmantojot rokas, jāmēģina sajust un noteikt, cik uz krēsla ir akmentiņu. Par uzvarētāju kļūst princese, kura ātrāk un precīzāk nosaka akmentiņu skaitu.

Izmantotā literatūra: Nerātnas spēles iereibušiem viesiem, R.: Apgāds Zvaigzne ABC

 

Reklāma
Reklāma