Ābolu un siera kūka

 03. maijs 2010 10:00 Recepte


Foto: Dansukker


6-8 porcijas

Sadrupina cepumus (vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "Selga" vai auzu pārslu cepumus) un izkausē taukvielas. Sajauc cepumu druskas, taukvielas un niedru cukuru. Ievieto izveidoto masu kūkas formā ar atdalāmu apakšdaļu.
Nomizo ābolus un izgriež serdes. Sagriež ābolus daiviņās. Daiviņas apcep taukvielu, niedru cukura un kanēļa maisījumā. Uzliek daiviņas uz kūkas pamatnes.
Sakuļ krējumu putās kopā ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Uzmanīgi iejauc svaigo sieru putukrējumā. Pārlej maisījumu āboliem un ieliek kūku aukstumā.
Saputo rotājumam izmantojamo krējumu. Izņem kūku no formas un uzliek uz tās mazas piciņas putukrējuma. Ja vēlas, var rotāt ar sarīvētām laima vai citrona miziņām.
 

Sastāvdaļas

1. Sviests vai margarīns
50 g
2. Paskābi āboli
4 gab
3. Kanēlis
1 ēd.k.
4. Sviests vai margarīns
25 g
5. Svaigais siers ("filadelfijas", "kārums" vai tml.)
250 g
6. Saldais krejums
100 ml
7. Vaniļas cukurs
1 tējk.
8. Rotajumam:
9. Saldais krejums
150 ml
10. Laims vai citrons
pēc vēlēšanās



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas