Dodamies uz muzeju naktī!

Latvijas muzeji sesto reizi piedalīsies starptautiskajā akcijā Muzeju nakts, kas šogad notiek 15.maijā. Tas ir lielisks un aizraujošs pasākums!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēdējos gados Muzeju nakts kļuvusi par vērienīgāko muzeju nozares pasākumu Latvijā. 2009. gadā 95 dažāda profila un apjoma muzeji visā valstī  pulcināja  270 000 apmeklētāju.


2010. gada  muzeju akcijas tēma ir ekoloģija. Latvijā tā noritēs ar  moto Par tīru pasauli!. Muzeji, kā katru gadu, piedāvās  īpaši šim pasākumam  veidotas programmas, kas popularizēs apkārtējās vides aizsardzību, veselīgu un tikumīgu dzīves veidu.  


Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Akcijas iniciatore ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija. Lai veicinātu akcijas atpazīstamību un pieejamību Eiropas valstīs, Francijā tiek izstrādāts vienots afišas dizains un izveidota Interneta mājas lapa www.nuitdesmusees.culture.fr, kur atspoguļotas akcijas norises visās dalībvalstīs.

Reklāma
Reklāma


Akcija tradicionāli norisinās no sestdienas vakara (plkst.19:00) līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.


Kur doties un ko apskatīt Muzeja naktī šogad, skati www.muzeji.lv.