Kā izvēlēties aizkarus mājai?

Parādoties pirmajiem pavasara saules stariem, rodas vajadzība pēc saules sargiem jūsu mājokļa logiem. Savukārt tumšākā laikā aizkari var palīdzēt justies omulīgāk, kad tie ir aizvērti. Šajā rakstā paskatīsimies, kādi aizkari varētu būt dažādās telpās jūsu mājā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Virtuves aizkari
Virtuves aizkariem  visvairāk ir piemērotas romiešu žalūzijas, kas ir ērtas gan lietošanā, gan kopšanā. Ja virtuves zona ir apvienota ar ēdamzonu, tad no tā paša auduma, kas ir virtuves aizkaros — romiešu aizkaros — ēdamzonā labi izskatīsies sašūti garie aizkari, tādējādi apvienojot telpas kopējo vizuālo efektu.

Viesistabas aizkari
Aizkari viesistabai, tāpat, kā aizkari jebkurai telpai, tiek pieskaņoti attiecīgās telpas interjeram. Klasiskā interjerā viesistabas aizkari labi izskatīsies no tādiem materiāliem, kā: samts, zīds, tafts, dažādi gobelēna audumi, kas tiek šūti uz oderes un atsieti ar dekoratīviem pušķiem vai striķiem. Aizkariem no šādiem audumiem piestāv dažādas krokas, drapērijas un lambrekeni. Modernā interjerā audumus viesistabas aizkariem parasti izvēlas neuzkrītošus, gaišākus un vieglus – tie var būt tilla, organzas, lina vai kokvilnas aizkari. Akcents viesistabas aizkariem tad liekas uz aizkaru fasonu vai aizkaru stangu stiprinājumu veidu.

 

SKATIES VIDEO PAR AIZKARU DIZAINU!

Reklāma
Reklāma


Guļamistabas aizkari
Guļamistabas aizkaru logu noformējuma galvenā funkcija ir pasargāt gulētāju no saules un gaismas, — tas būtu jāņem vērā, izvēloties audumus guļamistabas aizkariem. Guļamistaba ir tā telpa, kur aizkaros var atļauties kaut ko romantisku — tie varētu būt aizkari ar lielu ziedu rakstiem, ornamentiem, izšuvumiem vai mežģīnēm, saskaņojot to ar telpas interjeru, mēbelēm un noskaņu.

Bērnu istabas aizkari
Bērnu istabas aizkari jāveido gaišos un saulainos toņos. Aizkari ir telpas interjera papildinājums. Bērnistabas aizkariem aizkaru stanga ir jāizvēlas ar kārtīgiem stiprinājumiem un viegli slīdošiem āķīšiem. Aizkari bērnu istabai būtu vēlami no dabīga sastāva audumiem, kā kokvilna vai lins. Aizkaru veids telpas aptumšošanai varētu būt romiešu žalūzija ar oderi, lai saules stari netraucē bērnam gulēt diendusu, un plānie aizkari — viegli un caurspīdīgi.
Ja pie loga atrodas rakstāmgalds, tad plānie aizkari var nebūt gari — līdz grīdai, bet var veidot otru romiešu žalūziju no plānā un caurspīdīgā auduma. Abu paceļamo romiešu aizkaru jeb žalūziju augstums būtu līdz palodzei. Bērnu istabas aizkaru un žalūziju noformējumā var izmantot dažādus pasaku tēlus kā uzšūtas aplikācijas, veidojot interesantus interjera akcentus. Dzeltenas krāsas aizkari var izskatīties saulaini un enerģiski, oranži aizkari — dzīvespriecīgi un silti, gaiši zaļi aizkari — pavasarīgi un svaigi, gaiši zili aizkari — dzidri un dziļi, rozā aizkari — jauri un rotaļīgi. Izvēlieties bērnistabas aizkariem atbilstošāko, mīļāko bērna krāsu un noskaņu.

Kabineta aizkari
Kabineta aizkariem ir divi būtiskākās nianses: aizsardzība no saules un dekoratīvisms.
Ja kabinetā ir klasiska stila interjers, tad dekoratīvie kabineta aizkari varētu būt gar loga sāniem, nekustināmi, bet zem viņiem funkcionāla romiešu žalūzija, kas tiek atvērta vai aizvērta pēc vajadzības. Un pāri romiešu žalūzijai — plānie tilla vai organzas auduma aizkari.
Ja kabinets ir iekārtots modernisma stilā, piemēram, gaišos toņos, un tajā dominē stikls un metāls, tad aizkari kabinetam varētu būt no caurspīdīgas organzas auduma — sudrabotā vai metāliskā krāsā, vai arī dabīgi, puscaurspīdīgi lina auduma aizkari. Var veidot paneļu sistēmas blokus no auduma, kas bīdās horizontālā virzienā, vai vienkārši — aizkari uz āķiem vai iesistajiem riņķiem. Telpas aptumšošanai var izmantot saules atstarojošās rullo žalūzijas.

Vannas istabas aizkari
Ja vannas istabā ir logs, tad parasti tiek liktas rullo žalūzijas vai kasešu rullo žalūzijas.
Savukārt, ja vannas istabas platība atļauj, tad aizkari vannas istabai varētu izskatīties, piemēram, šādi: pie loga var izveidot tādu kā atpūtas vai relaksācijas zonu ar ērtu un mīkstu krēslu, kura audums ir saskaņots ar vannas istabas aizkaru audumu. Aizkari varētu krist mīkstās, lielās krokās, un tiktu saņemti uz vienu sānu, ar aprēķinu, ka apakšējā daļā aizkari grezni uzsēžas uz grīdas. Zem šiem dekoratīvajiem aizkariem var uzlikt rullo žalūziju, kas tiks izmantota pēc vajadzības.

Aizkari tehniskajai telpai un/vai palīgtelpai
Tehniskajā vai saimniecības telpā vajadzētu izvēlēties viegli kopjamus aizkarus vai žalūzijas. Tās varētu būt: vertikālās, rullo vai horizontālās žalūzijas vai arī romiešu aizkari jeb romiešu žalūzijas.

Katrā vietā, protams, viss ir individuāli un savādāk, tamdēļ varam piedāvāt arī citas aizkaru un žalūziju risinājumu veidus tieši jūsu mājoklim. Lai atvieglotu Jūsu centienus, mēs pēc Jūsu vēlēšanās atbrauksim, ieteiksim un piedāvāsim piemērotāko aizkaru dizaina risinājumu, un, kad vienosimies par galarezultātu, izgatavosim, piegādāsim un uzstādīsim Jums aizkarus vai žalūzijas.

 

Bilžu galerija -aizkari!

Plašāka informācija par aizkariem:  aizkari
un par žalūzijām:  žalūzijas

SIA „STALVE
Tālr.: 26268888
stalve@inbox.lv

www.aizkarudizains.lv