Atrodi apslēpto mantu Turaidā!

Nedēļas nogalē, 17. – 18. aprīlī, ikviens aicināts meklēt un arī atrast apslēptu mantu Turaidas muzejrezrevātā. Apslēptās bagātības allaž vilinājušas cilvēkus. Latvijā ir daudz vietu, kuras tautā apvītas ar nostāstiem par apslēptu mantu. Stāsta, ka Turaidas pilskalnā arī esot noglabāti dārgumi... Gan lieli, gan mazi aicināti noskaidrot ne vien to, bet arī atrast citas Turaidas vēsturiskā centra vērtības.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Abas dienas, 17. un 18. aprīlī no plkst.10.00 līdz plkst.17.00, apmeklētajiem tiks piedāvātas dažādas sarežģītības pakāpes spēles, kas ikvienam dalībniekam sniegs iespēju iepazīst Latvijas vēsturi un vienlaikus atraktīvi pavadīt laiku muzejā. Ikvienam apmeklētājiem būs iespēja piedalīties arī orientēšanās spēlē „Tūkstošgades stāsts”, atrodot kartē norādītus objektus un atsevišķus priekšmetus Turaidas muzejrezervātā un tādejādi atklājot kādu noslēpumainu, sen aizmirstu vārdu. Ģimenes ar bērniem varēs iepazīt suņīša Snīpīša bagātības Turaidas muižā.

 

Savukārt tiem, kam pieejami globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) pavadoņu uztvērēji, būs iespēja azartiski nodoties slēpņu meklēšanai Turaidas muzejrezervāta teritorijā. Sākot ar šo pavasari, vairāki Turaidas vēsturiskā centra objekti iekļauti slēpņošanas sistēmā, kas pasaulē ir ļoti populāra brīvā laika nodarbe, aizraujot aizvien vairāk cilvēku (plašāk par to sk. www.geocaching.com).


Uzzināt ko jaunu un atrast Turaidas vēsturiskā centra bagātības būs iespējams ikvienam!

Reklāma
Reklāma

Dalība pasākumā ar Turaidas muzeja biļetēm.

 

Ieskaties: Turaidas muzejs