Viedoklis: Kādu sievieti sapņo satikt Latvijas brīvie vīrieši

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

Viņi ir simpātiski, veiksmīgi jauni vīrieši. Absolūti brīvi. Nav ne draudzeņu, ne sievu, ne bērnu. Gards kumosiņš! Bet kāpēc viņiem nav pastāvīgu attiecību? Vai viņi neilgojas pēc savas Īstās? Galu galā — kā un kur viņus savaldzināt?

Es neilgojos pēc sievietes, es ilgojos pēc cilvēcības sievietē...

FOTO: Shutterstock.com

Es neilgojos pēc sievietes, es ilgojos pēc cilvēcības sievietē...

Ko viņi meklē
Edijs ir 28 gadus vecs IT un dizaina speciālists, kas savas attiecības ar sievietēm raksturo kā „draudzīgas un joprojām izzinošas”, savukārt žurnālistam Ērikam ir 22 gadi, un viņš par meitenēm teic: „Man viņas ļoti patīk un gribas domāt, ka daļai patīku arī es.” Vaicāts, kāpēc viņam nav pastāvīgas draudzenes, Edijs atbild: „Iespējams, viņas nesaprot mani vai es nesaprotu viņas, tāpēc arī nav. Pastāvīgu draudzeni kaut kad noteikti vēlos. Pašlaik vēl jāsaprot un jāuzzina šis tas par sevi, un tad var iet tālāk.” Viņš atzīst, ka attiecības ir svarīga dzīves sastāvdaļa, kas nes dažādu pieredzi, izglīto un bagātina. „Es neilgojos pēc sievietes, es ilgojos pēc cilvēcības sievietē,” piebilst Edijs.

 

Man, protams, patīk skaistas sievietes. Pārliecinātas. Iespējams, vecākas par mani, jo šādas meitenes potenciāli mazāk varētu kaitināt un pēkšņi apnikt.


Tikmēr Ēriks atzīst, ka reizēm pats aizdomājas, kāpēc ir viens. „Teorētiski man ir pat pāris meitenes, kas ik pa laikam… hm... ar mani padraudzējas. Liekas, vēlētos arī nopietnas attiecības.” Pagaidām gan viņam ir grūti iedomāties, ka varētu ik rītu pamosties kopā ar draudzeni, bet izdaudzināto „Īsto un Vienīgo” viņš tomēr meklē. „Meklēšana, protams, nenotiek apzināti, katru nedēļas nogali sagatavojot pāris jokus, uzvelkot skaistākās drēbes un izejot Rīgas ielās. Drīzāk tā ir tāda kā... Gaidīšana? Gaidu to brīdi, kad mani beidzot kāda nekaitinās! Jā, tā ir problēma. Viņa var būt glīta un kāda tik vēl ne, bet, ja kaitina, tad nekas tur nevar sanākt. Pēc kādas ilgojos? Ha-ha! Es neilgojos. Man, protams, patīk skaistas sievietes. Pārliecinātas. Iespējams, vecākas par mani, jo šādas meitenes potenciāli mazāk varētu kaitināt un pēkšņi apnikt. Vienmēr patikuši emocionāli inteliģenti cilvēki. Ja par izskatu, tāds viens konkrēts tipāžs gan nav, bet vairāk piesaista tumšas meitenes — tādas kā Kristīna Zaharova,” nosmej Ēriks.

Kā viņi iepazīstas
Edijs teic, ka nestaigā apkārt ar mērķi iepazīties ar sievietēm. „Tas notiek pats no sevis. Cilvēce ir tik tālu evolucionējusi, ka iespējams sajust otru cilvēku pa gabalu. Iepazīties ir pats vienkāršākais, pēc tam draudzēties ir jāmācās,” viņš piebilst. Savukārt žurnālists Ēriks savas profesijas specifikas dēļ ar meitenēm bieži iepazīstas darbā. Viņš gan atzīst, ka šādā veidā attiecības nekad nav radušās un līdzšinējās draudzenes lielākoties nākušas no draugu draugiem. „Man nepavisam nav grūti iepazīties,” teic Ēriks. „Ja cilvēks mani interesē, rodas pat tāds kā azarts ar viņu iepazīties un iepatikties. Starp citu, man vienmēr licies pavisam nepareizi un stulbi, ka tiek uzskatīts, ka pasaku un meiteņu žurnālu klišejiskais „pirmais solis” vienmēr jāsper puisim. Nepavisam! Citreiz bijis tā, ka meiteni pat neievēroju, līdz viņa pati mani uzrunā. Un tikai tad saprotu — o, cik viņa ir forša!”

Reklāma
Reklāma

Man vienmēr licies pavisam nepareizi un stulbi, ka tiek uzskatīts, ka pasaku un meiteņu žurnālu klišejiskais „pirmais solis” vienmēr jāsper puisim. Nepavisam!


Tincināts par sliktākajiem iepazīšanās veidiem un vietām, Edijs atbild, ka ne iepazīšanās veidam, ne vietai nav nozīmes. „Tu nekad nezināsi, kur satiksi savu nākamo mīlestību. Iepazīstoties es automātiski nemeklēju nopietnas attiecības, tāpēc nav arī vietu un veidu, kuros es būtu vīlies.” Savukārt Ērikam liekas, ka bāros un klubos iepazīties nopietnām attiecībām ir grūti, jo pēc tam nākamajā dienā gandrīz neizbēgams ir kauns, ja viss noticis vairāk vai mazāk alkohola ietekmē. „Varbūt tā ir tikai mana pieredze,” viņš prāto. „Tāpat personīgi es neprotu iepazīties internetā, lai gan teorētiski man ir visas īpašības, lai to izdarīt būtu viegli. Laikam jau man nepatīk, ka neredzu un nedzirdu otru cilvēku. Visvieglāk droši vien iepazīties mājas vai privātajās ballītēs.”

Brīva vīrieša priekšrocības un trūkumi
Kā vienu no brīva vīrieša dzīves lielākajiem trūkumiem Edijs nosauc iespēju atļauties būt bezatbildīgākam nekā esot attiecībās. „Priekšrocības? Normālam vīrietim ir tikpat daudz priekšrocību, kā esot attiecībās, tā esot brīvam!” viņš uzskata. Tikmēr Ēriks atzīstas, ka viņam ārkārtīgi patīk neatkarība. „Es nepavisam nejūtos vientuļš, dzīvojot viens. Brīvdienās pie manis kāds dzīvo bieži, bet darbdienās... Nē! Man jābūt vienam pašam.” Runājot par brīvā vīrieša trūkumiem, Ēriks kā vienu min sadzīves dārdzību. „Meitenes turklāt potenciāli ir labākas pavāres, lai gan arī ar tādām lietām man nav grūtību. Arī drēbes protu pats izmazgāt, kur nu vēl grīdu uzslaucīt!”

Ģimene, laulības un bērni — jā vai nē?
Edijs atklāj, ka ir domājis par ģimenes veidošanu, bet neko neplāno, jo zina, ka „tas atnāks pats”. Viņa kritērijs — ģimene nav bizness. „Par laulībām neesmu domājis, manuprāt, svarīgāk ir izaudzināt no saviem bērniem labus cilvēkus, nevis juridiski zvērēt otram mūžīgu mīlestību,” viņš saka. „Katrā ziņā man nevajag mājsaimnieci, bet komandu ar kopīgu mērķi.” Runājot par laulībām un ģimenes veidošanas plāniem, neatkarību mīlošais Ēriks pārsteidz: „Es ļoti pieļauju, ka ar mani tas varētu notikt pat ļoti pēkšņi un negaidīti. Neuzskatu, ka precēties var tikai tad, kad sapelnīts pietiekami daudz naudas mājai un bērnu uzturēšanai. Man vienmēr paticis, ka apprecas jauni cilvēki.”

Rakstā minēto personu vārdi ir mainīti.