Citrusaugļu želeja

Citrusaugļu želeja

FOTO: Shutterstock.com

Produkti 6 porcijām

 

Sastāvdaļas

  • Citroni - 200.g
  • Apelsīni - 500.g
  • Baltvīns - 250.g
  • Cukurs - 250.g
  • Sviests - 40.g
  • Želatīns - 40.g


     

Pagatavošana
Citrusaugļus nomazgā. Citronus nomizo, nomizo arī to balto daļu, sagriež plānās šķēlītēs. Traukā uzkarsē cukuru, līdz tas sašķidrinās, pievieno sviestu un citrona šķēlītes. Karsēšanu pārtrauc un citrona šķēlītes atstāj ievilkties. Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.

Reklāma
Reklāma

No apelsīniem izspiež sulu, kuru pārlej citrona šķēlītēm un lēni uzkarsē. Šķēlītes sakārto stikla trauciņos. Atlikušajā apelsīnu sulā izšķidina želatīnu un maisot pielej vīnu. Atdzesē un pārlej citrona šķēlītēm. Liek ledusskapī saželēt. Pasniedz ar putukrējumu.

 

Recepte no grāmatas: Ēdienu gatavošanas tehnoloģija/E. Gavriļenko. – Rīga:Turība, 2006