Kā pareizi saģērbt zīdainīti. + FOTO

Pareiza zīdainīša turēšana, attiecīgi — arī ģērbšana —, ir ļoti būtiska. Speciālisti teic — ja vecāki bērniņu pareizi tur, cilā un ģērbj, vēlāk nav nepieciešamas ne īpašas masāžas, ne vingrošanas. Stāsta un rāda bērnu masiere Baiba Kupruka, Stārķa ligzda.

Mainot autiņbiksītes, mazulītis jāpiepaceļ aiz vienas kājiņas, nevis abām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mainot autiņbiksītes, mazulītis jāpiepaceļ aiz vienas kājiņas, nevis abām.

AUTIŅBIKSĪŠU MAIŅA
 

Mainot autiņbiksītes, jau no paša sākuma ieradinies dibentiņu piepacelt, mazulīti turot aiz vienas kājiņas un it kā mazliet sagāžot viņu uz sāniņa. Tādējādi mugurkauls nedaudz savijas, toties ķermeņa augšdaļai nav strauja spiediena.

 

 

 

 

KĻŪDA: Abas kājeles reizē celt uz augšu nedrīkst, jo tas rada neadekvātu slodzi muguriņai.

 

ĢĒRBŠANA
Daudziem jo daudziem zīdainīšiem ģērbšanās nesagādā ne mazumiņa prieka, tomēr ar harmoniskām un nesteidzīgām kustībām varam to pārvērst par bērnam patīkamu procesu. Ja zīdainītim ģērbšanās nepatīk it nemaz, lūko, lai viņa garderobē būtu pēc iespējas vairāk pogājamu apakškrekliņu, kas nav jāvelk pāri galviņai.

Ģērbšanas laikā būtiski ņemt vērā, ka jāvelk un jārausta ir drēbītes, nevis bērniņš. Turklāt ģērbšanās ir visīstākā vingrošana un zīdainīša gatavošana velšanās mākai! Tieši ar bērna „ripināšanu” no sāna uz sānu mēs trenējam viņā organisku kustību līdzsvaru.
 

Reklāma
Reklāma

Ja krekliņš velkams pār galvu, tad vispirms mazuli pārveļam uz vēdera, pār pakausīti uzvelkam krekliņu, paripinām mazo atpakaļ uz muguras. Pēc tam, sarullējot katru piedurknīti, stingri turot mazuļa elkoni, to uzvelkam mazā rociņai.

 

 

Krekliņu novelkot, bērna rociņu pieturam nevis raujam līdzi piedurknei ...

To kustības pieredzi, ko jūsu zīdainītis būs guvis no nēsāšanas uz rokām, viņš spēs pilnveidot, kad viņam parādīsies iespēja kustēties pašam. Īpaša stimulācija tam nav vajadzīga, jo katrs mazulis visu sāk darīt sev īstajā laikā.

 

IZLASI ARĪ:

Kā pareizi turēt jaundzimušo

Dibentiņa mazgāšana zīdainītim

 

Autore: Dace Kaņepone, mammam.lv/tetiem.lv