Kā pareizi palikt stāvoklī

„Man ir 19 gadi. Jau trīs gadus dzīvoju kopā ar savu draugu, esam izlēmuši, ka vēlamies mazuli. Bet nezinu, kā pareizi var to ieņemt. Nevienam pazīstamam cilvēkam negribu prasīt — lai būtu pārsteigums! Vai var palikt stāvoklī, ja ar seksu nodarbojamies no priekšas, nevis no aizmugures? Jau iepriekš paldies.” Atbild Ģimenes veselības centra Stārķa ligzda (www.starkaligzda.lv) ārste un mājdzemdību vecmāte Dina Ceple.

Attēlā redzamajam pārim nav saistības ar rakstu.

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Attēlā redzamajam pārim nav saistības ar rakstu.

„Jā, stāvoklī var palikt mīlējoties jebkurā pozā — nozīme tikai tam, lai sēklas šķidrums tiešām nokļūst makstī. Ir izpētīts, ka sievietēm, kurām dzemde vairāk noliekusies uz muguras pusi, biežāk grūtniecība iestājas, ja pēc dzimumakta viņa kādu brīdi paguļ uz vēdera. Lielākai daļai sieviešu dzemde ir novietota noliekusies uz priekšu, tādēļ tradicionālā misionāra poza ir pietiekoši laba, lai sekmētu mazuļa ieņemšanu. Ja nopietni vēlaties ieņemt bērnu, ieteicams mīlēties mēnešreižu cikla vidū apmēram no 10 līdz 15 dienai, skaitot no mēnešreižu pirmās dienas.”

 


Citus jautājumus un vecmātes Dinas Ceples atbildes vari lasīt sadaļā Jautā speciālistam! Tur viņai vai citiem speciālistiem vari uzdot arī savu jautājumu.

Reklāma
Reklāma