Bukstiņbiezputra

Bukstiņbiezputra

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • Putraimi - 1 1/2.kg
  • Kartupeļi - 7.gab
  • Burkāni - 3 .gab
     

Pagatavošana

Pirmie tiek vārīti putraimi, jo tie ir viscietākie. Kad kļūst mīksti, pievieno burkānus (nomizotus, sagrieztus gareniski un šķērsām - kā pusmēnestiņi), pēdējos pievieno kā zupai sagrieztus kartupeļus. Gatavot uz lēnas uzguns un cenšās nemaisīt, lai  neizjūk kartupeļi. Garšvielas pievieno pēc garšas, kad putra ir gatava. Var pasniegt arī  apceptu cepeškrāsnī nākošajā dienā. Pārliešanai var gatavot speķīša - sīpolu mērcīti.

Reklāma
Reklāma

Lai labi garšo!