Vecmāmiņas klasiskie kāpostu tīteņi - gatavošana pa soļiem 5

 19. jūlijs 2016 13:00 Recepte


Foto: Shutterstock.com


Pagatavošana:

1.Kāpostgalvai izgriež kacenu (bet nedur dziļāk par pus kāpostu, lai nesabojātu ikšējās lapas)

2. Noņem bojātās lapas un liek katlā vārīties.

3. Ik pa laikam noņem lapas, kuras jau ir atdalījušās. Nekas ka tās šķiet cietas, atdziestot tās vēl nedaudz savītīs.

4.Kamēr kāpostgalva vārās, liek vārīties rīsus pēc instrukcijas uz paciņas. Kad gatavi, noliek, lai atdziest.

5.Malto gaļu samīca ar smalki sagrieztu sīpolu, saspietām ķiploka daiviņām, sāli, pipariem un garšvielām. Piejauc klāt rīsus.

6.Kāposta lapām nedaudz saklapē kacenus.

7.Tin kāposta lapās, apmēram, sauju maltās gaļas. Mazākās lapas var izmantot divas.

8. Kāpostu tīteņus apcep sviestā, sakarsētā pannā. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160-170°C (lieto karsa gaisa ventilatoru, ja ir).

9.Ja plānots negatavot visus tīteņus, daļu var likt saldētavā maisiņos. Pārējos kārto dziļā cepamajā pannā vai pīlē. Ielej tīteņiem līdz pusei ūdeni, uzliek vāku un liek cepties 160-170°C uz 30minūtēm.

10.Pannā sviestā vai eļļā apcep burkānus, izšķīdina kubiņu buljona.

11. Pievieno saldo krējumu un uzvāra.

12. Kad kāpostu tīteņi beiguši cepties, tos izņem no cepeškrāsns, pielej klāt mērci un liek uz plīts vārīties (ar vāku) vēl 15-20min. Beigās noņem vāku un vāra vēl pāris minūtes, līdz mērce ir vēlamā biezuma.

 

Recepti iesūtīja: Aiva Stauža, Kotlešu konkursa dalībniece

Sastāvdaļas

1. Liela, nesaplīsusi kāpostgalva
1 gab
2. Maltā gaļa
1 kg
3. sīpols
1 gab
4. Ķiploka daiviņas
2 gab
5. Santa maria gaļas kopējā garšviela
6. Sāls
7. Pipari
8. Rīsi (viena paciņa)
125 g
9. Sviests cepšanai (var iztikt ar eļļu)
10. Saldais krejums 35%
400 ml
11. Vistas buljona kubiņš
1 gab
12. Burkāni
2 gab



5 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas