Pupiņu-ābolu sautējums

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izvāram pupiņas, savāram ābolu biezenīti - tādu pabiezu, cukuru var likt, var nelikt, atkarīgs no ābolu šķirnes un ēdāja garšas kārpiņām:).
Sacep kubiciņos sagrieztu žāvējumu (der jebkāds žāvējums, kurā ir treknumiņš) ar sīpoliņu, ja prasās, var pievienot kādas garšvielas pēc izvēles.
Tad ņem palielu trauku un visas sagatavotās sastāvdaļas samaisa - cik daudz pupiņas, gaļas un pārējās sastāvdaļas nosaka ēdāju vēlmes un garšas sajūtas - mūsmājās ēdam siltu, bet garšīgs arī atdzisis. Lai labi garšo!

 

Recepti iesūtījusi Zanda Martinsone, Pupiņu konkursa dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Neliels sīpols
  • Nedaudz cukura (gaumes jautājums)
  • Palieli āboli - 3-4.gb.
  • Vārītas pupiņas
  • Žavēta cūkgaļas krūtiņa