Vingrinājums divgadniekam: Drēbju locīšana

Veicot šādu uzdevumu, sāciet no vienkāršākā, proti, ar kabatlakatiņu locīšanu, tad pārejiet pie drēbju locīšanas, kas ir grūtāk.

Vingrinājums divgadniekam: Drēbju locīšana

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izvēloties drēbes locīšanai, ņem tādas, kurām ir vīles, piemēram, kreklu vai džemperi. Pēc vīlēm drēbes iespējams ērti salocīt. Paskaidro bērnam, kāpēc drēbes jāloka un kur tās novietojamas. Lai bērnam būtu vieglāk atcerēties, kurā atvilktnē kādas drēbes atrodas, uz atvilktnēm varat uzzīmēt attiecīgus attēlus.

Nepieciešamās lietas
Veci auduma kabatlakatiņi
Sarkans flomāsters
Lineāls
Dažas bērnu drēbītes
Veļas grozs

1. Ņem vecu auduma kabatlakatiņu un pāri tam uzvels vienu vertikālu un vienu horizontālu līniju. Atlasi citas drēbes un saliec tās grozā kopā ar kabatlakatiņiem.
2. Pirmo izņem kabatlakatiņu un novieto uz galda. Saloki pa uzzīmētajām locījuma vietām, tad atver un dod salocīt bērnam.
3. Atkārto locīšanu ar jaunu kabatlakatiņu bez uzzīmētām locījumu vietām.
4. Tagad sāciet locīt pārējās drēbes. Ņem pa vienam apģērba gabalam, loki tā, kā esi radusi to darīt, tomēr esi konsekventa, lai bērns var tavas darbības atkārtot. Ja pirmo loki labo piedurkni, tad turpmāk vienmēr sāc ar to, vienalga, vai tas ir krekls vai džemperis.

 

Autore: Maija Pitamaka, Es to protu, Spēles zināšanas un ierosmes bērniem no diviem līdz pieciem gadiem pēc Marijas Montesori pedagoģijas principiem, Valters un Rapa, 2008.
 

Reklāma
Reklāma