„Baby box” bērniņš ir pelnījis mīlestību

Kad presē izskan kārtējā ziņa par atrastu, mirušu bērniņu, man sirds gaudo. Esam runājušas par šiem gadījumiem ar draudzenēm un visām mums ir bijis jautājums: „Kāpēc nav vieta, kur droši atstāt mazuli, lai viņš paliek dzīvs, pat, ja savai mammai nav vajadzīgs!!!”

Foto no personīgā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no personīgā arhīva

Kopš rudens Rīgā ir tāda vieta Baby Box – vieta bērna dzīvībai! un es esmu pateicīga liktenim, ka man ir bijusi iespēja piedalīties un kopīgā darbā izveidot šādu vietu arī Latvijā.

Ziemassvētku priekšvakarā Bērnu slimnīcas Intensīvās terapijas māsiņas atrada pirmo Baby Box mazuli – veselīgu trīs dienas vecu puisēnu, kura mātes dotais vārdiņš ir Kristiāns. Uzvārdu izdomāja māsiņas un tas ir Ozols. Tātad, Kristiāns Ozols. Viss liecināja, ka puisēns nenāk no nabadzīgas vai pagrimušas vides - viņš bija apkopts un rūpīgi ģērbts, klāt pielikta pat zīmīte par veiktajām potēm.

Ir jābūt kaut kam milzīgi lielam, baisam, dēmoniskam, bet varbūt arī pavisam triviāli muļķīgam, kas liek sievietei spert šādu soli.

Reklāma
Reklāma

Man pašai ir divi puikas un es zinu, ka mamma tāpat vien savu bērnu neatstāj. Lai cik grūti ar naudām, lai cik grūti fiziski, lai cik kašķīgs un raudulīgs bērns. Tam visam nav nozīmes – tas ir tavs bērns, kuram tu esi solījusies jau no ieņemšanas brīža, varbūt pat vēl ātrāk. Ir jābūt kaut kam milzīgi lielam, baisam, dēmoniskam, bet varbūt arī pavisam triviāli muļķīgam, kas liek sievietei spert šādu soli. Mēs varam izdomāt simtiem versiju un, iespējams, neviena nebūs īstā, jo mēs neesam tieši tās sievietes vietā, mēs neesam izdzīvojušas tieši viņas stāstu.

Kristiāna stāsta turpinājums ir tāds, ka vecā gada pēdējā dienā viņš nokļuva ģimenē, kas viņu gaidīja jau ilgi. Tā ir viena no vairāk kā 30 ģimenēm, kas gaidīja adopcijas rindā jau ilgu laiku. Es neesmu redzējusi Kristiāna vecākus, bet es ticu, ka viņš būs mīlēts un lolots, kā ikviens bērns. Viņš ir to pelnījis, jo savu pirmo rūgto biķeri jau ir izdzēris. Bērnu slimnīcas māsiņas teica: „Tā bija jauna un skaista ģimene!” un par to es pateicos un novēlu viņiem to pašu, ko ikvienai jaunai ģimenei, kad tajā ienāk mazulis – mīlestību, pacietību, veselību, sirdsiltumu, sirds gudrību un vēl un vēl. Samīļojiet Kristiānu no sirds!!!!

Autore: Edīte Kaņepāja Vanaga, viena no Baby Box – vieta bērna dzīvībai! projekta virzītājām Latvijā