Jēra cepetis ar garšvielu pildījumu

Šādu cepeti nebūs kauns celt galdā arī svētku reizē!

FOTO: Shutterstock.com

Šādu cepeti nebūs kauns celt galdā arī svētku reizē!

 

Gatavošanas laiks: apm 2 st, no tām 1 3/4 st cepeškrāsnī

4 personām

Gaļas gabalā iegriež lielu šķēlumu. Nedaudz paplatina. Notīra un sasmalcina sīpolu. Sajauc visas garšvielas. Pievieno sīpolu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un sīki sagrieztu lauru lapu. Visu sajauc ar malto gaļu. Pīldījumu liek gaļas šķēlumā. Šķēlumu aizspiež. Gaļas gabalu nosien ar karstā ūdenī samitrinātu kokvilnas diegu. Cepeti rūpīgi ierīvē ar sāli un pipariem. Liek nelielā cepamā traukā. Cep cepeškrāsnī 175 grādos apmēram 1 st 45 minūtes. Sagriež šķēlītēs. Pasniedz ar kartupeļu sacepumu un tomātu salātiem.

 

Reklāma
Reklāma

Tāpat piepildīt un pagatavot var arī jēra ciskas vai muguras gabalu.

 

Sastāvdaļas

  • Jēra pleca gabals ar kaulu - 1 1/2.kg
  • Sāls - 1.tējk.
  • Malta jēra gaļa - 150.g
  • Ķiploka daiviņas - 1-2.gab
  • Kaltēts timiāns - 1/2.tējk.
  • Kaltētas salvijas - 1/2.tējk.
  • Kaltētas piparmētras - 1/2.tējk.
  • Lauru lapa - 1.gab
  • Sīpols - 1.gab
  • Sasmalcināti pētersīļi apm. - 3.ēd.k.
  • Melnie pipari - 1/4.tējk.