2009. gada skaļāko notikumu TOP 12

Un atkal gads ir aizjoņojis... It kā tik īss laika sprīdis un tomēr garš tik daudz ir piedzīvots, sajusts un pārdomāts. Lūk, notikumu TOP 12, ko mammam.lv/tetiem.lv lasītāji aizvadītā gada laikā lasīja un apsprieda visvairāk. 

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

1. SVINAM TĒVA DIENU! Mīļie tēti, vectētiņi un vecvectētiņi! Saeima nobalsoja, ka turpmāk katra otrā septembra svētdiena kalendārā būs atzīmēta kā Tēva diena. Jūs jau sen to bijāt pelnījuši!

2. TRĪNĪŠI un ASTOŅNĪŠI. Latvijā šogad piedzima trīnīši, Amerikā kādai mammai pēc mākslīgās apaugļošanās — astoņnīši!

3. CŪKU GRIPA. Sākoties aukstajai sezonai, visa pasaule ik dienas runāja par cūku gripu — kā ar to saslimst, kā sevi no slimības pasargāt un vai vispār tāda cūku gripa ir?! Lai vai kā, slimība paliek slimība un sava veselība ir jāsargā; mammam.lv/tetiem.lv sadaļā Skaistums & veselība izveidoja sadaļu Cūku gripa, apkopojot informāciju par šī gada skaļāko slimību un aicinot lasītājus dalīties pieredzē.

4. TAVI LABIE DARBI. Tā vien šķiet, ka grūtie laiki mūs ir darījuši mīļākus un iejūtīgākus. Lai arī naudas vairumam ir krietni mazāk, nekā, piemēram, pirms diviem gadiem, cilvēki viens otram palīdz, ziedojot un dāvinot. Paldies visiem, kas mammam.lv/tetiem.lv organizētās palīdzības akcijas ietvaros atdāvināja bērnu drēbītes un mantas Iļģuciema sieviešu cietuma bērniem, paldies, ka ziedoji ar audzēju slimajam puisēnam Renāram, paldies, ka ziedoji naudiņu nepilnu gadu vecās Māras dzīvības glābšanai, paldies, ka palīdzēji trūcīgajai daudzbērnu ģimenei, paldies, ka dāvini krīzes centram bērniem un sievietēm Māras centrs. Liels, liels paldies arī par citiem labajiem darbiem, kuros esi iesaistījies!

5. DZIEDOŠĀS ĢIMENES. LNT Ģimeņu Dziedāšanas svētki bija patīkams pārsteigums visiem, kas vīlušies TV šovos. Un pats galvenais — šis TV raidījums lika mums visiem ieraudzīt un noticēt, ka Latvijā ir ļoti daudz stipru ģimeņu.

6. VILCIENS PĀRBRAUC MAZULIM. Oktobrī miljoniem māmiņu šausmās nodrebēja, noskatoties video, kā ratiņi ar pus gadu vecu bērniņu tajos kādā Austrālijas stacijā uzkrīt uz sliedēm... Uzņemtajā video skaidri redzams, kā vilciens pārbrauc ratiem pāri, taču mazulītis brīnumainā kārtā izdzīvoja! Vēl vairāk — viņš sveikā tika cauri vien ar dažiem nobrāzumiem. Lasīt vairāk.

7. VECĀKIEM ATŅEM PABALSTUS. Ar 1. jūliju Saeima atņēma 50 % bērna kopšanas pabalsta strādājošiem vecākiem. Augustā vecāku pārstāvji iesniedza prasību Satversmes tiesā. Sprieduma vēl nav, taču tā kā pirms pāris nedēļām Satversmes tiesā uzvaru guva strādājošie pensionāri, ir cerība, ka ar Satversmes tiesas spriedumu tiks atgriezti pabalsti arī vecākiem!
Tikmēr Rīgas dome pieņēmusi lēmumu no jaunā gada likvidēt 50 latu pabalstu tiem vecākiem, kuru bērniem nepietiek vietas Rīgas pašvaldības bērnudārzos. Domnieki sola, ka trīs gadu laikā Rīgas pašvaldība spēšot nodrošināt vietas bērnudārzā visiem mazajiem rīdziniekiem. Neatbildēts paliek vien jautājums — ko darīt ārpus rindas palikušajiem bērniem tuvākos trīs gadus?

8. GADA SATIKŠANĀS. Kas meklē, tas atrod — tā var teikt par 35 gadus veco Vladimiru, kas pēc ilgstošas meklēšanas 17 gadu garumā savu mammu atrada portālā draugiem.lv!

Pēc 17 gadiem dēls atrod māti

9. PUSAUDŽU GRŪTNIECĪBA. Pavasarī pasauli šokēja ziņa par 13 gadus vecu zēnu Alfiju, kurš it kā kļuvis par tēti. Tiesa, pēc dzemdībām atklājās, ka mazulīša tēvs ir cits. Taču publikācija rosināja aktīvu diskusiju mūsu portālā un noskaidrojās, ka tepat Latvijā ir gan 14, gan 15 gadus vecas māmiņas un tēti. Šie jaunieši spēj būt brīnišķīgi un gādīgi vecāki un vienīgais, kas mazliet traucē, ir sabiedrības nosodošā attieksme. Novembrī uzzinājām par vēl kādu ļoti jaunu māmiņu — 11 gadus veco bulgārieti Kordezu Žeļazkovu.
11 gadus vecai bulgārietei kāzu dienā piedzimst meita

Meitiņa 14 gadu vecumā. Latvietes stāsts

13 gadus vecs zēns kļuvis par tēti

10. MODERNĀS KĀZAS. Arī Latvijā arvien vairāk pāru izvēlas laulāties nevis baznīcā vai dzimtsarakstu nodaļā, bet, piemēram, jūras krastā. Taču nedalītu sajūsmu šogad izraisīja šis skaistais kāzu video:

Reklāma
Reklāma



11. KRŪTSBAROŠANA LĪDZ 8 GADU VECUMAM. Veronika Robinsone šokēja pasauli, izstāstot un parādot, ka abas savas meitas baro (un turpina to joprojām darīt) līdz piecu un astoņu gadu vecumam. Latvijas speciālisti šādu rīcību neatbalsta. Skatīt video.


12. BĒRNU MĪLESTĪBAS ATZIŅAS. "Mīlestība ir tad, kad kasās tur, sirsniņā, un to nevar pakasīt!" Daniela, divi gadi. Mīlestības mēnesī — februārī — aicinājām pavaicāt savam bērnam: kas ir mīlestība? Ikviena iesūtītā atziņa bija īsta pērle, tāpēc nākamgad šādu akciju noteikti rīkosim vēlreiz!

Un kāds ir aizvadītā gada Tavu notikumu TOP 12? Padomā par to. Un Vecgada vakarā sastādi jaunu topu
ar visu skaisto, ko vēlies sasniegt Jaunajā, Baltā Tīģera gadā!
Laimīgu Jauno gadu!


Tavs mammam.lv/tetiem.lv