Sklandrauši 1

 22. decembris 2009 15:35 Recepte


Foto: mammamuntetiem.lv


Miltus izsijā uz galda virsmas un vidū izveido bedrīti. Saplucina taukus vai sviestu, pielej siltu ūdeni, kurā izšķīdināts cukurs un sāls, tad samīca stingru un labi veltnējamu mīklu.

Mīklu izveltnē 2-3 mm biezā plāksnē, izspiež diametrā 10 cm lielus riņķus un krokojot uzloka 1,5 cm augstu maliņu. Liek uz cepamās formas. Katrā mīklas aplī iepilda kartupeļu pildījuma masu, virs tās liek burkānu pildījuma masu, pārziež ar sakultu olu un 200 grādu temperatūrā cep 10-15 minūtes, līdz virspuse apcepusies zeltaina, bet mīkla ir sausa un kraukšķīga.

Pildījumu gatavošana

Kartupeļu pildījumam nepieciešamos kartupeļus kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī, ūdeni nolej, kartupeļus izberž caur sietu vai sarīvē, pielej uzvārītu pienu, pievieno sviestu un visu samaisa.

Burkānu pildījumam paredzētos burkānus novāra ar visu mizu, nomizo un izberž caur sietu vai sarīvē. Biezenim pieber sāli, cukuru, pievieno skābo krējumu, olas, miltus un visu samaisa. Sklandraušus var cept tikai ar viena veida - kartupeļu un burkānu pildījumu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Rupjie rudzu vai kviešu milti
450-500 g
2. Ūdens
200 g
3. Cukurs
10 g
4. ola, sāls
5. kartupeļu masai:
6. Kartupeļi
250 g
7. Piens
25 g
8. Sāls
9. Sviests
15 g
10. burkānu masai:
11. Burkāni
350 - 400 g
12. Cukurs
50 g
13. Skābs krējums
25 g
14. Olas
2 gab
15. Sāls
16. Kviešu milti
15 g



1 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas