Atver ledusskapi un pagatavo sev sejas masku!

Mājās gatavotās sejas maskas ir vienkāršas un efektīvas, – mums iesaka portāla  lietotāja Linda, kura mums iesūtījusi ļoti daudz vērtīgu padomu sevis palutināšanai un skaistumkopšanai mājas apstākļos.

Palutini savi ar kādu jauku sejas masku!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Palutini savi ar kādu jauku sejas masku!

 

Normālai ādai
100 g medus sajauc ar citrona sulu. Masku tur uz sejas 10 -15 minūtes. Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni. Āda kļūst samtaina un gluda.


Taukainai ādai
Saputo vienas olas baltumu, tam pievieno 3 pilienus tējas koka eļļas. Uzliec uz sejas un turi 20 minūtes. Nomazgā ar vēsu ūdeni.


Jutīgai, alerģiskai ādai
Vienu sauju kumelīšu ziedu aplej ar pusglāzi vāroša piena. Kad atdziest, izņem kumelīšu ziedus, nospied un uzliec uz sejas uz 15 minūtēm.

Sausai ādai
Ēdamkaroti kliņģerīšu ziedlapiņu saberz kopā ar ēdamkaroti olīveļļas un vienu ēdamkaroti Nivea vai cita barojoša krēma. Uzklāj uz sejas un dekoltē un pēc 20 minūtēm nomazgā.

Asinsrites uzlabošanai un veselīgas ādas krāsas iegūšanai
Iemaisi siltā pienā raugu un uzklāj uz ādas.
Viegla iedeguma iegūšanai 3 reizes nedēļā uzliec uz sejas rīvētus burkānus.

Grumbu novēršanai

  • Vienu tējkaroti zaļās un vienu tējkaroti sarkanās tējas labi saberz. Pievieno 2 ēdamkarotes dabīgā jogurta bez piedevām. Uzklāj uz sejas un atstāj 15 minūtes, tad nomazgā.
  • 1 tējkaroti medus sajauc ar saputotu olas baltumu un 1 ēdamkaroti auzu miltu (samaltu auzu pārslu).
Reklāma
Reklāma


Jaunībai
Sievietēm pēc 40 gadu vecuma labi iedarbojas maska, ko gatavo no 2 ēdamkarotēm biezpiena, 2 tējkarotes eļļas un ½ apelsīnu sulas.
Novecojušai ādai lieliski noderēs 2 ēdamkarotes skāba krējuma, kas sajauktas ar olas dzeltenumu un tējkaroti burkānu sulas. Masku turi uz sejas 20 minūtes.

Plankumu novēršanai
Lai samazinātu pigmenta plankumus un vasaras raibumus un panāktu manāmu rezultātu, šīs maskas jāliek bieži (ik pēc 2-3 dienām):
2 ēdamkarotes rūgušpiena vai kefīra sajauc ar 1 tējkaroti mandeļu kliju vai smalko auzu pārslu. Uzklāj un turi uz sejas aptuveni 20 minūtes.
Viena citrona sulu sajauc ar 2 ēdamkarotēm šķidra medus. Uzliec uz sejas vairākās kārtās. Kursa ilgums 15 - 20 reizes.

Vitamīnu maska
Lai āda normāli funkcionētu, tai nepieciešami vitamīni, jo īpaši A,B un E grupas vitamīni.
Nomizo un samīci tomātu, kam pievieno pāris ēdamkarotes samaltu auzu pārslu. Pēc 20 minūtēm noskalo ar vēsu ūdeni.


 

Šokolādes maska
(Ņamm, viena no manām mīļākajām!)
Izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un uzklāj ādai. Vari piejaukt arī klijas vai samaltus diedzētus graudus – tad maska darbosies vienlaikus kā skrubis.
Gatavojot barojošas maskas, ļauj vaļu iztēlei!

Sejas norīvēšana ar ledus gabaliņiem
Sejas kopšanai ļoti noder ledus trauciņos sasaldēts zāļu tējas novārījums, taču var lietot arī parastos ledus gabaliņus. Metode ir noderīga visiem ādas tipiem un vecumiem. Jaunai ādai ledus gabaliņi sašaurina poras un noņem ādas iekaisumu, ja ir pinnes, vecākai ādai svarīgs ledus tonizējošais efekts. Ziemā nevajadzētu izmantot katru dienu, bet reizi trijās dienās. Vasarā var lietot katru dienu.

Man ļoti patīk šī recepte! Šo recepti, kuru man ieteica vecmāmiņa, man ļoti patīk. Tā ir tik uzmundrinoša. Vēl, lai interesantāks process un skaistāki ledus gabaliņi, tajos var iesaldēt tējas ziediņus, rožlapiņas – tik skaisti.

Paldies Lindai par vērtīgajiem padomiem! Ja arī tev ir savas receptes skaistumkopšanai mājas apstākļos, pievieno tās komentāros vai IESŪTI ŠEIT!


Izlasi arī Lindas padomus:
PĪLINGS MĀJAS APSTĀKĻOS
KARĪBU SALAS DIEVIETES CIENĪGS SPA