Kartupeļu pankūka austriešu gaumē

Pankūku pasniedz ar ceptu vai kūpinātu gaļu. Piedevās noderēs tomāti vai citi dārzeņi.

FOTO: Shutterstock.com

Pankūku pasniedz ar ceptu vai kūpinātu gaļu. Piedevās noderēs tomāti vai citi dārzeņi.

Gatavošanas laiks: 40 min

4 personām

 

Reklāma
Reklāma

Kartupeļus un sīpolus nomizo. Uz rupjas rīves sarīvē virs dvieļa. Dvieli apņem ap dārzeņiem un mēģina izspiest iespējami daudz sulas. Ķiplokus nomizo un izspiež, pievieno rīvētajiem dārzeņiem. Pannā sakarsētās taukvielās liek rīvētos dārzeņus. Izlīdzina pa visu pannu. Uzkaisa sāli un piparus. Uzliek vāku, pankūku cep 8 - 10 minūtes. Pankūku atdala no pannas, ar vāka vai liela šķīvja palīdzību apmet uz otru pusi un liek atpakaļ pannā. Uzliek vāku, cep 10 minūtes. Pankūku pasniedz ar ceptu vai kūpinātu gaļu. Piedevās noderēs tomāti vai citi dārzeņi.

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 8 - 10.gab
  • Sīpols - 1.gab
  • Ķiploka daiviņas - 1- 2.gab
  • Margarīns, sviests vai eļļa - 50.g
  • Sāls, melnie pipari