Bērni valsts svētkos novēl, lai Latvijai laba ziema!

„Novēlu Latvijai, lai viņa vienmēr būtu Latvija un lai mazas cenas cepumiem!” saka piecgadīgā Līva. Trīsgadīgā Karlīna grib savām acīm redzēt, kā onkuļi atbrīvoja Rīgu, bet mazais Klāvs pats ar mieru nokrāsoties valsts karoga krāsās.

Bērni valsts svētkos novēl, lai Latvijai laba ziema!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

To visu mums atrakstīja portālā mammam.lv/tetiem.lv reģistrētās mammas akcijas Ko tavs bērns zina par Latviju ietvaros.

Latvija ir mīļa
„Latvija ir vajadzīga, lai dzīvotu un lai svinētu valsts svētkus. Latvija ir mīļa. Ja tagad Latvijai paliek 91 gads, tad pēc kādiem 100 mēnešiem Latvijai jau būs 100 gadi! Man patīk Latvijas himna. Visvairāk tur, kur dzied par puišiem un meitām. Latvijā ir vairāk latviešu nekā Norvēģijā, Vācijā un Kurzemē. Krievieši dzīvo Latvijā, jo Krievija ir gandrīz blakus Latvijai. No Āfrikas Latvija atšķiras, jo tur ir brūni cilvēki un lielāki laukumiņi (spēļu laukumi). Es Latvijai dzimšanas dienā nopirktu un uzdāvinātu maziņus sniegpulkstenīšus, jo tie ir balti un skaisti. Vēl es nosūtu sveicienu Latvijai — lai tev laba ziema, Latvija! Novēlu Latvijai, lai viņa vienmēr būtu Latvija un lai mazas cenas cepumiem! Es dzīvoju Jelgavā, un Jelgavā ir Lielupe. Tas ir tur, kur pīles peld,” saka piecgadīgā Līva.

Svētkostorte un šampanietis
Kad mamma trīsgadīgajai Karlīnai paskaidroju, ka Lāčplēša dienu svin katru gadu un tā ir tāda diena, kad labie onkuļi atbrīvoja Rīgu no sliktiem onkuļiem, viņa pārjautāja: "Vai mēs iesim skatīties, kā tas notiek?"
Savukārt 18. novembris Karlīnas prāt ir Latvijas dzimšanas diena, kad jādzer šampanietis un jāēd torte ar svecītēm, jo dzimšanās dienā tā notiek.
""Ko mēs dāvināsim Latvijai viņas dzimšanas dienā?" jautā Karlīna. Atbildu, ka mēs varētu nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa. Atkal saņemu jautājumu: "Kas ir piemineklis?" Stāstu, ka pieminekļus ceļ kādam notikumam vai cilvēkam par godu. Karlīna: "Bet kāpēc man neviens neceļ pieminekli?" – raksta zinātkārās Karlīnas mamma Diāna Ķēniņa.

Gribu būt — valsts karogs!
„Man jāsaka godīgi — es apšaubu, vai mans puika tik daudz zinātu par Latviju, ja latviešiem tik lielā cieņā nebūtu hokejs. Tieši, skatoties hokeju, dēls Klāvs noskaidroja, kas tā par dziesmu, ko hokejisti dzied, un iemācījās himnas vārdus. Tieši hokejspēlēs viņš ievēroja, kāds izskatās mūsu valsts karogs,” raksta Klāva mamma Inga. „Un tagad, tuvojoties 18.novembrim, kad apkārt arvien vairāk skan runas par valsts svētkiem un Latviju, Klāvs uzmeklēja savu sarkano un balto krītiņu kastīti, kas paredzēta sporta faniem karodziņu zīmēšanai uz sejas, noģērbās pliks un paziņoja, ka grib sevi sazīmēt par Latvijas karogu... Skaties fotoreportāžu – kā Klāvs nokrāsojās par Latvijas karogu un vēlāk pārtapa Spaidermenā!

Balvas
Zvaigznes ABC izdoto grāmatu Lāčplēša dzimšana dāvāsim piecgadīgajai Līvai, taču balvas pienākas arī Karlīnai un Klāvam. Par balvu saņemšanu sazināsimies ar Diānu Ķēniņu, Ivetu Skapsti un Ingu Akmentiņu-Smildziņu personiski, bet valsts svētku noskaņās ikviens no jums vēl var noskaidrot sava bērna domas par Latviju un iesūtīt tās redakcijai.
Lai iesūtītu pieredzi,

Reklāma
Reklāma