Advokāte E. Bruksle: "Sievietes uzdevums ir kalpot vīrietim"

Juriste, politiķe, četru bērnu mamma, oficiāli šķīrusies (ar politiķi Māri Gulbi), šobrīd juridiski brīva, bet sieva "galvā un pēc pienākumiem" - Elizabete Bruksle žurnālam Una atklāj savu attiecību laimes forumulu. Mūsdienās tas izklausās nepopulāri, bet Elizabete ir pārliecināta, ka sievietes uzdevums ir kalpot vīram un bērniem.

Foto: Jānis Deinats (Fotocentrs)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Jānis Deinats ("Fotocentrs")

Mēs maz zinām, kādi ir sieviešu un vīriešu pienākumi ģimenē. Senos rakstos tas viss pastāv. Sievietes galvenais pienākums ir vienmēr labi izskatīties, cik vien daba devusi, uzvesties un runāt tā, lai iepriecinātu citus, lai apkārtējie varētu baudīt sievieti. Tas ir tik vienkārši! Nav runa par pārpucēšanos, bet par elementāru sevis savešanu kārtībā. Man arī patīk staigāt brīvā apģērbā, bet es cenšos valkāt, piemēram, svārkus. Lai būtu laba sieva, ir noteiktas sešdesmit četras īpašības un kvalitātes. Savukārt vīrieša loma ģimenē ir apgādāt sievu un bērnus. Tas ir viņa darbs! Katram sevi cienošam vīrietim uzdevums dzīvē ir naudas pelnīšana.

Sievietes galvenais pienākums ir vienmēr labi izskatīties, cik vien daba devusi, uzvesties un runāt tā, lai iepriecinātu citus, lai apkārtējie varētu baudīt sievieti.

Mājīgums ir sievietes uzdevums. Sievietei ir jākalpo, bet ne tādā nievājošā kalpones lomā, respektīvi, jāiepriecina visi.

Taču galvenais ir iemācīties no tā ķert kaifu. Tu vienkārši saproti, kas tev ir jādara, ka jāsniedz mīlestība, uzmanība un atbalsts bērnam, vienalga, cik viņam gadu.

Sievietes neapzinās sievas lomas varenības nopietnību – mums būtu jāstiprina vīrieši un jādod savam vīrietim spēks un attīstība. Sievietei ir jāiemācās izteikt savu nepatiku tā, lai tas neaizskartu vīrieti. Tas nenozīmē  sēdēt kā pelēkai pelei, norīt un paciest visus aizvainojumus.

Un sieviete nedrīkst neviena slikta vārda teikt nevienam, nekad! Dēlu drīkst sodīt tikai tēvs vai vīrietis, kurš tēvu aizstāj.

Reklāma
Reklāma

Sievietei jābūt tik varenai, lai viņa būtu aiz vīra (krieviski saka – “za mužem”) . Vīrietis ļoti labi saprot, ka uz darbību viņu ir pamudinājusi sieviete, bet viņš to gaida. Ka viņa ir mūza, kas iedvesmo. Un sieviete nedrīkst neviena slikta vārda teikt nevienam, nekad! Dēlu drīkst sodīt tikai tēvs vai vīrietis, kurš tēvu aizstāj. Tas var būt vecaistēvs, mātes brālis vai vecākais brālis. Tāpat arī vīrietis no sievietes nedrīkst dzirdēt nevienu sliktu vārdu. Es arī aizrādu bērniem, bet var taču teikt – sarunājam tā, ka divas reizes teikšu, trešajā reizē stāstu tēvam, tēvs lai izlemj, ko ar šo situāciju darīt. Viņš vai nu neļaus iet uz kino, vai sēdēt pie datora – tikai tēvs, vīrietis var pieņemt šādu lēmumu, kas saucas sods.

Cilvēki krīt galējībās  – šķiet, ja es pakļaušos, man nebūs sava viedokļa, es pazaudēšu sevi. Sievietēm parasti tas liekas šausmīgi, bet to vajag darīt gudri – vajag iemācīties runāt pareiziem vārdiem, nebraucot virsū, neapvainojot un nepazemojot savu vīrieti. Un izturēties ar cieņu pret savu vīrieti.