Pīle skābētos kāpostos

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Pīli sagriež porciju gabaliņos, apviļā miltu, sāls, cukura maisījumā un sviestā apcep. Plūmēm izņem kauliņus (var būt kompota), ābolus sagriež daiviņās un kopā ar kāpostiem sautējamā katlā izkausētā sviestā sautē 30 - 50 minūtes. Apceptos pīles gabaliņus uzliek uz skābēto kāpostu - augļu maisījuma, pārlej ar buljonu, uzliek vāku, cepeškrāsnī cep mērenā siltumā 1/2 - 1 stundu.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • 1 pīle apm. - 1 1/2.kg
  • Skābēti kāposti - 600.g
  • Marinēti āboli - 4.gab
  • Marinētas plūmes - 12.gab
  • Buljons - 1.glāze
  • Sviests - 200.g
  • Kviešu milti
  • Sāls, cukurs