10 ieteikumi, ar kuru palīdzību iespējams mainīt auguma siluetu

Uzzini dažus viltīgus paņēmienus, kā, pareizi izvēloties apģērbu, vari vizuāli savu augumu tuvināt vēlamajam un uzlabot pašsajūtu par 100%!

FOTO: Shutterstock.com

Ja kāds izgudrotu recepti, kā jebkurš varētu savu stilu un garderobi pārveidot par elegantu, viņš droši vien kļūtu par multimiljonāru. Pagaidām tāda unikāla ieteikuma nav, pirmais, kas jāielāgo – stils jāpakārto savām izjūtām. Ja apaļīga sieviete labi jūtas sarkanas krāsas tērpā, nav iemesla slēpties zem melnām drānām tikai tāpēc, ka kāds reiz teicis: “Tieši melnais maskē auguma defektus.” Pareizi izvēloties apģērbu, tev ir visas iespējas vismaz vizuāli apmānīt acis un maskēt sava silueta nepilnības (ja tādas ir, protams), koriģēt augumu un akcentēt skaistāko.

Kā izskatīties garākai
1.    Pagarini augumu, izvēloties vienkrāsainu apģērbu! Ja esi neliela auguma un vēlies izskatīties garāka, rūpīgāk pārdomā, kā apģērbus saskaņot pēc krāsām. Pretēji jārīkojas gara auguma sievietēm, kuras vēlas izskatīties īsākas. Tad jāģērbj, piemēram, blūzīte, kas ir gaišā krāsā, un tumšāki svārki vai bikses. Tas optiski sadalīs augumu uz pusēm, radot ilūziju, ka esi vismaz par pāris centimetriem īsāka nekā patiesībā. Ņem vērā, ka arī zvanveida svārki gara auguma sievieti padarīs vizuāli vēl garāku.

Garākas kājas
2.    Padari kājas garākas! Uzvelc šauras bikses, kuras potītes daļā ir nedaudz platākas. Biksēm jābūt pāris centimetru par garu valkātājai. Pie šādām biksēm piemeklējot augstpapēžu kurpes, iegūsi dažus centimetrus savam augumam. Šo triku stilisti izmanto, sagatavojot modeli dažādu reklāmu un žurnālu fotosesijām.

Kā izskatīties slaidākai
3.    Kļūsti slaidāka vizuāli! Ja tērpam būsi pēc krāsām piemeklējusi zeķbikses un kurpes, sevi padarīsi ne tikai garāku, bet arī slaidāku. Slaidinošu efektu var panākt ar apģērbu, kam ir vertikāls, nevis horizontāls raksts. Liec aiz auss, ka horizontālas svītras un lieli ziedu raksti augumu optiski padara platāku, bet svārki un bikses ar vīlēm, kas šūtas uz ārpusi, augumam liek izskatīties tievākam. Tāpat, ja vēlies izskatīties slaidāka, nebūs piemērotas bikses ar atlokiem.

Slaidāks viduklis
4.    Akcentē sievišķīgo vidukli! Tev ir kuplas krūtis un izteikti sievišķīgi gurni? Tad viena no kļūdām, ko vari pieļaut apģērbā, ir uzvilkt viengabalainu tuniku, kas pieguļ krūtīs un gurnos, bet vidukļa līniju neakcentē. Tas sievietei liek izskatīties masīvai. Tāpēc, ja tev ir šāds augums, nebaidies eksperimentēt ar jostām, kas labi izceļ vidukli. Ja krūtis ir ļoti kuplas, izvēlies šaurākas jostiņas.

Skaistākas krūtis
5.    V-veida kakla izgriezums – kompromiss visiem izmēriem. Gan gadījumā, ja krūtis ir kuplas, gan arī tad, ja tās ir nelielas, V-veida kakla izgriezums blūzītēm un krekliņiem ir labs kompromiss. Lielas krūtis šādā krekliņā būs skaisti akcentētas, bet mazām krūtīm tas neļaus pazust bezveidīgā apģērba masā. Tievām un garām sievietēm ieteicams izvairīties no gareniem trīsstūrveida kakla izgriezumiem apģērbā, kas auguma augšdaļu optiski vēl vairāk pagarina. Savukārt apģērbus ar kantainu kakla izgriezumu nav ieteicams izvēlēties sievietēm ar izteiktiem vaigu kauliem, kā arī atceries, ka tā sauktās bītlenes ar pieguļošu apkaklīti kaklu vizuāli saīsina.

Kā izskatīties īsākai
6.    Optiski saīsini augumu! Tērps ar horizontāliem akcentiem piemērots gara auguma sievietei, kas vēlas vizuāli izskatīties mazāka. Arī ar trapeces formas kleitiņu, kas beidzas virs ceļgala, var izcelt kājas un stāvu vizuāli saīsināt. Ja kleita ir kupla apakšdaļā, tad vizuāli sašaurināti tiek arī pleci.

Garāks kakls
7.    Ar krellēm vizuāli pagarini kaklu! Atkarībā no tā, cik tālu rota atrodas no kakla, siluetu var mainīt. Jo tuvāk rota būs kaklam, jo kakls vizuāli izskatīsies īsāks. Izvēloties garas krelles, kakla līnija vēl vairāk tiek pagarināta. Liela auguma sievietēm nevajadzētu izvēlēties pārlieku smalkas, sīkas rotaslietas. Tas kontrastēs ar augumu un vēl vairāk izcels tā smagnējumu. Tāpat liela auguma sievietēm nepiemēroti būs apavi uz pārlieku smalkiem papēdīšiem un gariem purngaliem.

Vīriešiem nepatīk legingi!
8.    Legingi kājas padara apaļīgākas. Lai gan bez zināma iemesla daudzi vīrieši šo sieviešu apģērbu nevar ciest ne acu galā, noteikums numur viens – legingiem jābūt saderīgiem ar pārējo koptēlu. Paturi prātā, ka lietišķajā stilā šim apģērbam tomēr nav vietas un ņem vērā, ka ar legingiem vizuāli kājas tiek padarītas apaļīgākas īpaši tad, ja tos kombinē ar apaviem bez papēža.

Izskaties jaunāka!
9.    Gaišas krāsas padara jaunāku. Kļūda, ko daudzas sievietes pieļauj, veidojot garderobi – jo vecāka sieviete, jo vairāk viņa vairās no gaišajiem toņiem apģērbā. Patiesībā tumšs apģērbs vēl vairāk kontrastēs ar taviem gadiem un it īpaši ar seju. Tumša krāsa arī sejas vaibstus iezīmē skarbākus. Ja tomēr brieduma gados tumšie toņi garderobē šķiet vispiemērotākie, risinājums būtu tuvāk sejai likt gaišus akcentus, piemēram, gaišas šallītes vai lakatus.

Bikškostīms noņems 10 kg liekā svara
10.    Kleitas vietā bikškostīms, un mīnus 10 kg. Nezin kāpēc pastāv stereotips – jo apaļīgāka sieviete, jo retāk jānēsā bikses, bet priekšroka jādod kleitām. Gluži otrādi! Kleita augumu ar nepilnībām padara masīvāku. Ja uzvilksi krītoša auduma bikškostīmu, tas tavam svaram “noņems” vismaz 5–10 liekos kilogramus.

Stila knifiņi auguma korekcijai
•    Apaļīgākām dāmām jāizvēlas brīvi krītoši audumi, bet ne trikotāža – tā vizuāli izceļ visas auguma nepilnības.
•    Neizvēlies tērpus ar spīguļiem, fliteriem vai no atlasa auduma, ja tavs augums ir tālu no ideāla.
•    Ja ir nelielas krūtis, izvēlies blūzītes, krekliņus, kas ir krokoti, gofrēti, ar mežģīnēm un rada apjomu krūšu daļā.
•    Ar kuplu blūzi, kas salikta biksēs, kurām ir paaugstināta jostasvieta, vidukli optiski var paaugstināt.
•    Pieguļoša kleita ar akcentētu plecu daļu (liela apkakle, savilkumi, lieli raksti) novērsīs uzmanību no gurniem. Ja gurni ir platāki, nekā gribētos, tas koptēlā radīs līdzsvaru.
•    Pareizi izvēloties kleitas modeli, var vizuāli tuvināt siluetu ideālam. Ja apaļīga sieviete dodas pie šuvējas, ieteicams piegriezt audumu tā sauktajā slīpajā diegā (piegrieztni uz auduma zīmējot slīpi 45 grādu leņķī). Tad kleita būs vijīga un piegulēs īstajās vietās.
•    Ja ir nepareiza stāja, nekādā gadījumā nevelc mugurā blūzi ar stāvu apkaklīti – tas vēl vairāk pievērsīs uzmanību izliektajai mugurai.

 

Teksts: Laura Ikauniece

Reklāma
Reklāma

Materiāls publicēts sadarbībā ar žurnālu "Veselība"