Dārzeņu sautējums ar garšaugiem

 10. novembris 2009 22:00 Recepte


Gatavošanas laiks: apm 30 min

4 personām

Notīra kartupeļus un pārējos dārzeņus. Sagriež cukurgraudiņiem līdzīgos kubikos. Tad noskalo puravu un sagriež 2 cm platos gabaliņos. Sagrieztos dārzeņus liek katliņā. Pieliek timiānu vai salviju, bet puravu pagaidām vēl nepievieno. Vāra 10 minūtes. Pēc tam sautējumam pievieno sagriezto puravu, vāra 5 - 10 min., līdz dārzeņi kļūst mīksti. Sāli un piparus pieliek pēc garšas. Bagātīgi pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Šo ēdienu var gatavot arī keramikas podiņā cepeškrāsnī 200 grādos apm. 1 stundu.

Sastāvdaļas

1. Kartupeļi
6 gab
2. 2 pastinaki vai puse no selerijas saknes
3. Burkāni
3 gab
4. Neliels gabaliņš kāļa
5. Vidēja izmēra puravs
1 gab
6. Timiāns vai salvija
1 tējk.
7. Dārzeņu buljona kubiks + ūdens
1/2 l
8. Sāls, baltie pipari
9. Pētersīļi



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas