Sautēta cūkgaļa ar žāvētām plūmēm māla podiņā

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Gabaliņos sagrieztu gaļu sviestā (20 g) apcep brūnu, liek māla podiņā, pārlej karstu ūdeni, lai gaļa būtu apņemta. Pieber sāli, pievieno applaucētas plūmes, nomizotus, daiviņās sagrieztus ābolus un pārliek sviesta piciņas. Podam uzliek vāku un cepeškrāsnī cep apmēram 30 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa - 200.g
  • Sviests - 50.g
  • Žāvētas plūmes - 200.g
  • Sāls, cukurs, ūdens