Rīgā atklāts jauns atkritumu šķirošanas laukums!

Latvijas Zaļais punkts un SIA EKO Rīga atklājis Rīgā pirmo atkritumu šķirošanas laukumu, kurš darbosies septiņas dienas nedēļā un bez maksas no iedzīvotājiem pieņems PET pudeles, plastmasu, papīru, stiklu, elektropreces, baterijas, akumulatorus un dienasgaismas spuldzes. Laukums atrodas Ganību dambī 27 (iebraukšana no Uriekstes ielas).

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līdz ar laukuma atklāšanu tiks izsludināta arī četrus mēnešus ilga informatīva kampaņa Šķiro pa tīro Rīgā!

Kampaņas Šķiro pa tīro Rīgā! mērķis ir rosināt cilvēkus domāt un rīkoties videi draudzīgi, radīt sabiedrībā ieradumu šķirot atkritumus, kā arī informēt par šķirošanas iespējām Rīgā.

Uz atkritumu šķirošanas laukuma atklāšanu iedzīvotāji tiek aicināti jau no pulksten 9, jo ikviens laukuma apmeklētājs, kurš līdzi paņems tukšas PET pudeles, stikla taru vai kādu elektorkrāmu, varēs piedalīties izlozē un, iespējams, laimēt dāvanu karti no veikalu tīkla RIMI 50 latu vērtībā!

Pulksten 10 iedzīvotājus uzrunās Vides ministrs Raimonds Vējonis, kampaņas Šķiro pa tīro Rīgā! patronese, projekta Pēdas vadītāja Vita Jaunzeme, SIA EKO Rīga pārstāvis, kā arī LZP valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

Kampaņas patronese Vita Jaunzeme uzsver: „Cilvēka rūpes par vidi nozīmē ne tikai runāt un apdziedāt mūsu skaistos Latvijas mežus, pļavas un upes. Tas ir ikdienas pienākums ikvienam - saudzēt un taupīt mūsu dabu un tās resursus. Šķirojot lietas, kas mums vairs nav derīgas un tādejādi dodot tām iespēju maksimāli efektīgi pārtapt par citām lietām, mēs rīkojamies gudri un tālredzīgi. Un vienmēr jau ir izvēle – būt vai nebūt savas zemes patriotam.”

Lai motivētu, iedrošinātu un aicinātu iedzīvotājus šķirot, kampaņas ietvaros notiks dažādi izglītojoši pasākumi – bērniem tiks rādīta izrāde Rūķis šķiro, bērnudārzu un skolu audzēkņi varēs piedalīties plakātu zīmēšanas konkursā, bet pedagogiem būs iespēja piedalīties izglītojošā seminārā Iepakojuma soma.

LZP Valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs aicina rīdziniekus, īpaši Rīgas Ziemeļu rajona iedzīvotājus: „Esiet aktīvi un atbildīgi – šķirojiet atkritumus un izmantojiet jauno atkritumu šķirošanas laukumu Ganību dambī 27, kas izveidots Jums! Tikai pareizi un tīri šķirojot, mēs samazinām kopējo atkritumu daudzumu, kas nonāk izgāztuvēs un ļoti būtiski saudzējam dabas resursus”.

Rīgā jau ir 4 šķirošanas laukumi, taču šis, Ganību dambī 27, ir pirmais, kas pieņem vienkopus visdaudzveidīgākos pārstrādājamos materiālus. Laukums ir atvērts septiņas dienas nedēļā no pulksten 9.00 līdz 19.00. Vairāk par šķirošanas iespējām Rīgā, kā arī citur Latvijā lasiet šeit – ATKRITUMI.
 

Reklāma
Reklāma