Grāmata: "Džulī un Džūlija"

Džūlija Pauela jeb Džulī ir teju 30 gadus veca amerikāniete – šīs grāmatas autore un galvenā varone vienā personā. Viņas dzīve bija ikdienišķa un paredzama, varētu pat teikt – vienmuļa un garlaicīga, līdz mātes grāmatu plauktā viņa atrada nodzeltējušu Džūlijas Čaildas grāmatas Franču virtuves mākslas apguve izdevumu, un sākas neparastākais gads viņas dzīvē – piedzīvojums, kas to izmainīja uz visiem laikiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Džūlija Pauela viena gada laikā pagatavoja visus 524 šajā pavārgrāmatā aprakstītos ēdienus, iepazina Džūliju Čaildu un par savām veiksmēm un neveiksmēm katru dienu rakstīja interneta dienasgrāmatā.
Džūlijas Pauelas romāns Džulī un Džūlija ir divi patiesi stāsti par divām neparastām sievietēm.

Brulē krems 6 personām:
Sviests ietaukošanai; 4 olu dzeltenumi; 30 g vaniļas cukura; 600 ml salda krējuma; 60 g Demereras cukura; 6 nelieli ugunsdroši trauciņi.

1. Trauciņus viegli ietauko ar sviestu
2. Saputo olu dzeltenumus un vaniļas cukuru. Krējumu uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai un, pastāvīgi maisot, lēni ielej olu dzeltenumu maisījumā.
3. Olu krēmu rūpīgi ielej trauciņos. Trauciņus novieto uz cepešpannas; tajā ielej tik daudz karsta ūdens, lai trauciņu malas būtu pārklātas līdz pusei.
4. Pannu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160 ˚C temperatūrā un karsē aptuveni 25 minūtes, līdz krēms mazliet sarecē un kļūst stingrs. Krēmu atdzesē.
5. Sarecējušā olu krēma virsmu vienmērīgi apkaisa ar Demereras cukuru (Demeraras cukurs - gaiši zeltains, rupjgraudains no cukurniedrēm gatavots jēlcukurs. Nosaukums radies no izcelsmes vietas — Demeraras apgabala Dienvidamerikas valstī Gajānā). Trauciņus novieto zem ļoti karsta grila un karsē, līdz cukurs izkūst un karamelizējas košā, zeltaini brūnā tonī.
6. Pirms pasniegšanas patur vēsumā ne ilgāk kā 2 h.

 

Grāmatu izdevis apgāds Zvaigzne ABC

Reklāma
Reklāma

Cena Zvaigznes ABC grāmatnīcā: Ls 6,89.