Centrs bērniem ar īpašām vajadzībām. Atbalsti!

Spītējot krīzei, rudenī aktīvu darbību ir uzsākusi jauna Biedrība Bērnu un jauniešu rotaļu un attīstības centrs Oranžais Stars ar mērķi atbalstīt bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām. Ideja par šāda centra izveidošanu ir jau sen azotē nēsāta, bet  nu ir īstais brīdis, lai ieceri realizētu dzīvē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mūsu mērķis  ir atbalstīt bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām — bērnus ar ierobežototām iespējām pārvietoties, garīgi un fiziski attīstīties, rotaļāties un BŪT LAIMĪGIEM!

Šobrīd ORANŽĀ STARA komandā darbojas bērni, jaunieši un viņu vecāki bez darba samaksas. Šie cilvēki nebaidās uzdrīkstēties sākt... Patreiz mūsu lielākie resursi ir mūsu draugi! Ar laiku mums pievienosies  dažādi speciālisti-profesionāļi savā jomā — kas ikdienā darbosies ar bērniem.

 

Mēs vēlamies bērniem ar īpašām vajadzībām radīt vietu, kur viņi var būt viņi paši, būt kopā ar sev līdzīgiem un darboties savai garīgajai un fiziskajai veselībai.

 

Mēs vēlamies bērniem ar īpašām vajadzībām radīt vietu, kur viņi var būt viņi paši, būt kopā ar sev līdzīgiem un darboties savai garīgajai un fiziskajai veselībai. Mēs zinām, ka šie bērni ir ļoti jūtīgi un viņu pasaules uztvere ir daudz smalkāka nekā pieaugušajiem vai bērniem, kam nav attīstības traucējumu. Tāpēc  ir tik svarīgi radīt vidi, kur bērni var būt tādi, kādi viņi savā dziļākajā būtībā, lai viņiem nav jākautrējas no apkārtējo skatieniem, kā arī būt par skolotājiem mums visiem.

 

Profesionāla sociālā un medicīniskā palīdzība bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem ir ļoti būtisks atbalsts, kas prasa daudz zināšanu, pacietības, ieinteresētības un rūpju. Šī brīža apstākļi spiež pilnīgi vai daļēji izolēties no sabiedrības, tomēr mēs uzskatām, ka Bērniem ir ļoti svarīgi integrēties sabiedrībā un līdzdarboties ar vienaudžiem.

 

Reklāma
Reklāma

Mēs zinām, ka šie bērni ir ļoti jūtīgi un viņu pasaules uztvere ir daudz smalkāka nekā pieaugušajiem vai bērniem, kam nav attīstības traucējumu.

 

Ņemot vērā ierobežotos resursus, mēs sāksim ieceres realizēšanu ar mazumiņu un ceram, ka laika gaitā varēsim piesaistīt finansējumu, lai iekārtotu Bērnu Māju — māju bērniem ar īpašām vajadzībām, kur būs pieejami nepieciešamie speciālisti, vietu, kur justies labi, vietu, kur aicināsim draugus un domubiedrus.

 

Mērķu īstenošanai esam izveidojuši interneta veikalu (www.palidziberniem.lv), kur ikvienam ir iespēja  iegādāties bērnu un vecāku gatavotās ziemasvētku kartiņas, dekorus un adventes vainagus. Šobrīd esam veiksmīgi uzsākuši sadarbību ar divām skolām — bērni ir priecīg,ka var palīdzēt citiem, izgatavojot kartiņas. Visi iegūtie līdzekļi tiks izmantoti biedrības mērķu realizēšanai, respektīvi, par iegūtajiem līdzekļiem sniegsim palīdzību bērniem.

 

Šogad 28.novembrī notiks  pirmais biedrības organizētais pasākums Notis bērnu priekam. Pasākuma mērķis ir bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām integrēšana sabiedrībā. Gaidām ikvienu piedalīties gribētāju š.g. 28.novembrī Jelgavas Bērnu un Jauniešu Mūzikas klubā (www.bjmk.lv)
Programma:
14:00 Svētku atklāšana
14:10 15:00 Solvita Grasmane un kustīgie Knīpuči. Putniņu deja. Aktivitātes ar mūzikas instrumentiem
15:00 – 18:00 Piparkūku rotāšana ar Dansukker, SIA Nordic Sugar
16:00 – 16:15 Solvita Grasmane un Briedītis. Draudziņu deja, citas aktivitātes
16:15 – līdz kamēr darbs ir padarīts... Iepazīšanās ar ziepju pagatavošanas procesu. Katrs varēs izgatavot savu ziepju gabaliņu, BB Factory.lv
Noslēgumā Koncerts, BJMK audzēkņi.

Paralēli darbosies radošā darbnīca un rotaļu stūrītis, Sveču gatavošana no bišu vaska šūnām.
Labestības tirdziņš, kur varēs iegādāties bērnu un vecāku gatavotās lietiņas – svētku kartiņas, dekorus, vilnas zeķītes lieliem un maziem, rotājumus un citus rokdarbus . Fotogrāfēšanās ar Tīģerēnu un viņa draugiem

Mēs ceram, ka ar Jūsu atbalstu vismaz vienam no mazajiem jelgavniekiem Oranžajā Starā būs iespēja uzlabot savu fizisko un emocionālo veselības stāvokli.
Vairāk par organizāciju lasiet www.palidziberniem.lv