Irdenā rīsu biezputra

 02. novembris 2009 22:40 Recepte


Rīsus noskalo vairākos ūdeņos. Katlā izkausētā sviestā apcep skaidiņās sarīvētu burkānu, pielej verdošu ūdeni, sāli, ieber rīsus un vāra neaizvākotā katlā uz mazas liesmas 10 minūtes. Maisīt nedrīkst, var tikai katlu sakratīt. Pēc tam katlu aizvāko un biezputru 20 minūtes sautē cepeškrāsnī. (Burkānus var nepielikt)

Irdenos rīsus pasniedz kā piedevu pie dažādiem gaļas ēdieniem.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Rīsi
1 glāze
2. Burkāns
1/2 gab
3. Ūdens
2 1/2 glāzes
4. Sāls
1/2 tējk.
5. Sviests
1 ēd.k.



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas