Aknu veltnīši, pildīti ar āboliem

 30. oktobris 2009 23:00 Recepte


Aknas sadala 4 šķēlēs, viegli izdauza, pārkaisa ar sāli, vienā maliņā liek apceptās ābolu daiviņas, saveļ veltnī, nosien ar baltu diegu, apviļā miltos, apcep sviestā, noņem diegus, liek katlā, pārlej ar krējuma mērci, sautē 5 minūtes.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Liellopu aknas
600 g
2. Āboli (antonovka)
2 gab
3. Sviests
2 ēd.k.
4. Milti
1 ēd.k.
5. Sāls
6. Krējuma mērce
2 glāzes



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas