Turpmāk palīdzēt citiem būs vieglāk

Izveidots interneta portāls Esi labs, kurā apkopotas idejas labiem darbiem, aktuālās labdarības akcijas, brīvprātīgā darba piedāvājumi un iedvesmojoši stāsti par to, kā būt labam pret citiem un būt labam pret sevi.

FOTO: Edgars Runcis, mammam.lv/tetiem.lv

Portāls izveidots, lai vienuviet varētu satikties gan tie, kuri vēlas palīdzēt, gan tie, kuriem palīdzība nepieciešama.
Esi labs mērķis ir palīdzēt ikvienam dzīvē realizēt vēlmi darīt labu. Jo tieši tagad, kad daudziem dzīves līmenis pasliktinājies un ikdienā nākas saskarties ar daudzām problēmām, cilvēki saskata arī līdzcilvēku likstas, kļūst aktīvāki un meklē veidus, kā darīt labu tiem, kam palīdzība nepieciešama vairāk. Ikvienam nepieciešama sajūta, ka viņi grūtībās nav vieni, ka apkārt ir kāds, kas vēlas palīdzēt.


Tagad, kad pārņem sajūta, ka vajadzētu izdarīt kaut ko patiesi nozīmīgu, atliek tik ieiet mājas lapā www.esilabs.lv un izvēlēties veidu, kā šodien kādam palīdzēt — piedalīties talkā, atrast piemērotāko brīvprātīgo darbu, aiziet uz labdarības koncertu, sagādāt nepieciešamās mantas, kuras ziedot bērnu namam, aprakstīt savus labos darbus un iedvesmot citus rīkoties līdzīgi, atrast iedvesmu sākt dzīvot videi draudzīgāk, palīdzēt pamestiem dzīvnieciņiem vai noorganizēt donoru dienu savā darba vietā.
Portāla veidotāji ir pārliecināti, ka Latvijā ir daudz cilvēku, kuri vēlas palīdzēt, bet viņiem trūkst informācijas par vienkāršiem un praktiskiem veidiem, kā to izdarīt. Bieži vien pietrūkst arī iedrošinoša vārda vai iedvesmojoša stāsta. „Vēlos dot artavu tam, lai, satiekoties pie tējas tases, draugi pārrunātu nevis pēdējos naudas tēriņus tuvējā lielveikalā, bet gan, ko labu izdarījuši un kā pasauli padarījuši labāku,” skaidro mājas lapas veidotāja Linda Bodniece.

Reklāma
Reklāma


Ikviens ir aicināts aktīvi piedalīties mājas lapas pilnveidošanā — dalīties ar savu pieredzi, iedvesmot citus palīdzēt. Arī organizācijas ir aicinātas ziņot par aktuālajiem pasākumiem, labdarības akcijām, talkām un citiem pasākumiem.