Atmodini sejas ādu pirms ballītes!

Bieži vien dzīves steiga mūs aizrauj līdz brīdim, kad līdz svētku ballītei atlikušas vien dažas stundas... Darbs un stress, kas nav ļāvis laikus sagatavoties lielajam uznācienam, kā zīmogs gozējas arī uz sejas, atklājot noguruma pēdas. Aši švīkājam tās ciet!

FOTO: Shutterstock.com

Kāpēc āda novīst?
Ādas noguruma cēloņi ir tie paši, kas izraisa organisma vispārējo nogurumu, tie galvenokārt saistīti ar minerālvielu vai vitamīnu trūkumu. Pirmā ādas noguruma pazīme ir ādas svaiguma zudums – palēninās venozā un limfas cirkulācija, palēninās asinsrite, izteiktāka ir ādas dehidratācija, krasāk redzamas krunciņas, zudis ādas tonuss, parādās tumšie loki vai maisiņi zem acīm. Viena no raksturīgākajām noguruma pazīmēm ir slikta dekoratīvās kosmētikas produktu noturība; galvenokārt slikti saglabājas uzklātais pamattonis, kas izzūd vai iesūcas plankumu veidā.

  • Ja tev ir sausa un jutīga āda, pirmās ādas noguruma pazīmes ir nespodra sejas krāsa un ādas sausums, mazinās ādas tonuss, krunciņas kļūst izteiktākas.
  • Ja tev ir taukaina vai jaukta tipa āda, nogurumu raksturo pastiprināta tauku sekrēcija, pūtīšu vai sārtu plankumu parādīšanās, pelēcīga sejas krāsa.


Ātra iedarbība?
Lai ballē izskatītos kā svētku karaliene, nepietiks tikai ar skaistu frizūru un perfektu kleitu, galvenā uzmanība jāpievērš sejas un dekoltē zonas sakopšanai. Ļoti daudz, protams, vari notušēt ar dekoratīvās kosmētikas kārtu, taču efektīgāk būs, ja pirms tās uzklāšanas savu ādu atmodināsi. Pēc tam atliks vien uzklāt grimu, un būsi gatava svētku ballītei. Lai tu labi izskatītos, vispirms jāuzlabo asinsrite – to vislabāk var izdarīt ar masāžas palīdzību. Kosmētikā nav tāda termina ātras iedarbības līdzeklj, taču ir produkti, kuros ir vielas, kas pretendē uz ātru iedarbību (protams, tas lielā mērā atkarīgs arī no ādas uzsūktspējas – vienai sievietei rezultāts būs redzams ātrāk, citai – vēlāk). Ja tu ikdienā vēl nelieto liftinga krēmu, tad vienreizēja tā uzklāšana uzreiz radīs nostieptas un gludas ādas efektu (bet nekādā ziņā neizmēģini šo līdzekli pirms 25 gadu vecuma, kā arī tad, ja lieto to pirmo reizi dzīvē - pirms svētkiem nekādi eksperimenti nav pieļaujami!). Pēdējā dienā vispār aizliegts lietot jaunus un nepazīstamus kosmētikas līdzekļus, kā arī veikt uzacu korekciju un spaidīt pinnes.

pirms ballītes!
Sejas tīrīšanai
Mehāniskiem, abrazīviem vai ķīmiskiem pīlingiem
Specifiskām manipulācijām
lāzerepilācijai, pigmenta plankumu balināšanai, skaistuma injekcijām

 
3 programmas sejas kopšanai:
1. Sievietei, kura rūpīgi plāno laiku
Pusotra stunda skaistumkopšanas salonā
Tu vari vēl paspēt pirms svētkiem aiziet uz procedūru salonā (pieraksties gan laikus un rēķinies, ka tā ilgs pusotru stundu), kurā var tikt lietoti produkti, kas loti ātri un dziļi absorbējas ādā, izlīdzinot sīkās grumbiņas, uzlabojot ādas elastību, mīkstinot, mitrinot ādu un darot to samtainu. Atkarībā no tā, ko vēlies sasniegt, sejas ādu var padarīt gludāku, uzlabot tās krāsu, nedaudz izlīdzināt sejas toni, likt ādai izskatīties veselīgākai, veikt tonizēšanu. nostiepšanu (liftinga efekts), mazināt tūsku plakstiņu apvidū un tumšos lokus zem acīm, izlīdzināt mīmikas grumbiņas. Tās visas ir ekskluzīvas procedūras ar olbaltumvielām (var tikt izmantoti SPA produkti, hormoni, placentārie ekstrakti, augļskābes, dabiskā zīda šķiedras, alvejas, austeru un kaviāra ekstrakti, aļģu maskas, kā arī kalogēns, elastīns, vitamīni, fitoncīdi, antioksidanti). Tikai jāizvēlas, jo katrā salonā piedāvās tev piemērotāko procedūru. Lai pastiprinātu preparātu iedarbību, pirms tam sejas ādu attīra (tas vairs nesaistās ar tvaicēšanas aparātiem, pumpu spiešanām, poru tīrīšanām, bet gan ar attīrīšanu un tonizēšanu ar dabiskiem, aktīviem kosmētiskajiem līdzekļiem). Tad seko masāža, iestrādājot dažādus vitamīnus (A, E, C), bioloģiski aktīvās vielas un antioksidantu līdzekļus. Lai iedarbība būtu dziļāka, papildus var tikt lietotas mūsdienu modernās aparāttehnoloģijas metodes (vakuummasāža, kas veido sejas ovālu un izteikti tonizē sejas ādu; darsonvalizācija, kas uzlabo sausu, vīstošu sejas ādu; jonoforēze, kas bagātīgi nodrošina sejas ādu ar skābekli; kā arī ultraskaņa, kas dziļi ādā ievada kosmētiskos līdzekļus). Efekts pēc vienreizējas procedūras saglabājas divas trīs dienas. Izteikts liftinga efekts ir ari modulāžas un aļģu maskām, no masāžām – plastiskajai vibromasāžai un kriomasāžai.
IETEIKUMS! Sazvani savu iemīļoto skaistumkopšanas salonu!

 

Reklāma
Reklāma

Steidzīgajai un enerģiskajai
Stunda skaistumkopšanas kūres mājās
Ja kosmētiskā kabineta apmeklēšanai vairs neatliek laika un krāsošanās mākslā vien neko nozīmīgu vairs nevar paveikt, jo novītusi un nogurusi sejas āda zem biezas grima kārtas atstāj ne visai patīkamu iespaidu, tu vari paspēt stundas laikā kļūt moža, ja vien pietiek gribas un uzņēmības. Kamēr vannā tek ūdens, seju un kaklu notīri ar emulsiju vai sejas toniku, biezā kārtā uzklāj vitaminizētu barojošu krēmu. Ja āda ir ļoti jutīga pret augstu temperatūru un mitrumu (noteikti būsi pamanījusi iepriekš, ka pēc pirts vai vannas parādās sarkani plankumi), iezied to ar sakultu olu, iepriekš uzklājot plakstiem vitaminizētu krēmu. Tad seko atsvaidzinoša putu pelde (ne ilgāk kā 5 minūtes! Jo ilgstoša uzturēšanās vannā tevi drīzāk padarīs gurdenu). Ūdens temperatūrai jābūt 35-40 grādiem pēc Celsija. Pēc peldes piecas minūtes norīvē ķermeni, izmantojot mīkstu suku vai sūkli, un procedūru noslēdz ar vēsu dušu. Ķermeņa noslaucīšanai izmanto rupju frotē dvieli. Uz sejas un kakla uztrieptais vitaminizētais krēms un sakultā ola mitrumā un siltumā būs labi iesūkušies ādā, tātad ar remdenu ūdeni vari noskalot seju. Krēmu ap acīm pagaidām atstāj. Uzklāj efektmasku, kas nogludinās un atdzīvinās ādu, padarot to svaigu un maigu. Normālai un taukainai ādai ieteicama olas baltuma maska (vienam saputotam olas baltumam pievieno 10-15 pilienus tomāta vai citrona sulas). Savukārt sausai ādai ieteicama olas dzeltenuma un medus maska (vienam olas dzeltenumam pievieno pus tējkaroti medus un augu eļļas). Vari, protams, izmantot kādu veikalā pirktu masku. Atlaidies uz desmit minūtēm dīvānā un vienkārši atpūties. Kājas saslien gaisā, tas ir, novieto augstāk par pārējo ķermeni, maksimāli atbrīvojot muskuļus. Acu atsvaidzināšanai plakstus nosedz ar vājā kumelīšu vai melnā tējā samitrinātām kompresēm. Pēc tam uzliec uz sejas karstā ūdenī samērcētu dvieli un noņem sejas masku. Nākamā ir norūdīšanās procedūra – pārklāj seju ar aukstā ūdenī samērcētu dvieli, vēl labāk– ar ledus gabaliņiem, kas ielikti divās kārtās salocītā dvieli. Pēc šīs procedūras sajutīsi patīkamu vēsumu. Ja uz sejas ir paplašināti asinsvadi, aukstās un karstās kompreses ir aizliegtas; tā vietā vari likt remdena ūdens kompreses. Vēl uz mitras sejas uzzied dienas krēmu (tas noderēs kā bāze grimam). Tev vēl atliek ceturtdaļstunda, lai uzklātu grimu. Stundas laikā esi kļuvusi jaunavīgi spirgta, seja ir moža, acis – mirdzošas.
IETEIKUMS! Kaut vienu stundu nesteidzies – labas domas un atpūta vairos tavu skaistumu!

Tai, kas dzīvo pari saviem līdzekļiem
Atsvaidzini un tonizē seju pēc tautas receptēm!
Ja visu naudu esi iztērējusi dāvanām un šai jūkli esi piemirsusi sevi, pirms balles vari izlīdzēties arī ar tautas receptēm (to iedarbība gan nav tik efektīva!). Noskalo seju ar ledainu ūdeni vai arī uz sejas uzklāj salveti, kas samitrināta minerālūdenī. No dabiskiem līdzekļiem vari izmantot zāļu tēju – kumelītes vai kliņģerītes, bet nekādā gadījumā neizmanto piparmētru vai melisi. Šī procedūra atsvaidzina un uzlabo asinsriti. Lai make-up izskatītos nevainojami, veic vieglu sejas pīlingu (izmanto enzīmpīlingu, kas nav tik raupjš, pretējā gadījumā seja vēl stundu būs sārta). Vari lietot kafijas biezumus, kam pievienota kvalitatīva olīveļļa, bet veic kustības lēni un maigi, tikai nolobot virsējo ādas raga kārtu. Sejas pietūkumu mazinās rīvētu zaļu kartupeļu maska (vienu sarīvētu kartupeli, vienu olas dzeltenumu un tējkaroti piena sajauc un uzklāj uz sejas, patur 15 minūtes, pēc tam noskalo ar vēsu ūdeni). Ļoti labu efektu sniedz arī maska, kas pagatavota no 50 g medus, 50 g olīveļļas un 50 g baltā māla (pirms uzklāšanas uz sejas maskai jāiestāvas 20 minūtes) – uzklāj uz sejas un paturi 20 minūtes, noskalo ar siltu ūdeni. Medu gan drīksti izmantot tikai tad, ja tev nav alerģijas. Savukārt acu pietūkumu un apsārtumu visātrāk noņems melnās tējas maisiņi (tas ir visvienkāršākais paņēmiens!), salvijas vai diļļu sēklu tējas komprese. Atsvaidzinošās maskas noder, lai noņemtu sejai nogurumu, piešķirtu tai veselīgu krāsu un uzlabotu asinsriti. Ādu ātri izlīdzina un atsvaidzina maska no siltā pienā iemaisīta rauga (vari arī vienkārši seju apslacīt ar pienu!), pēc tam noskalo un uzklāj sejas krēmu.
IETEIKUMS! Pērkot dāvanas saviem mīļajiem, mēģini tomēr neaizmirst par sevi!

 

Autore: Lauma Lūse, žurnāls Una