Veģetārā zaļumu krēmzupa

Garda un krēmīga!

FOTO: Shutterstock.com

Garda un krēmīga!

No šī apjoma sanāks zupa 10 personām.

 

  1. Kartupeļus, selerijas sakni, sīpolus un ķiploku nomizo un sīki sagriež. Puravus sagriež ripiņās. Sasmalcinātos dārzeņus apbrūnina 2 ēdamkarotēs sviesta. Pielej buljonu un pienu. Vāra uz lēnas uguns.
  2. Maizei nogriež garozu, sagriež to kubiņos. cepešpannā uz mazas liesmas izkausē atlikušo sviestu un apbrūnina maizes gabaliņus.
  3. Mikserī zupu puto līdz biezeņa konsistencei. Pielej 1/8 krējuma un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Smalki sakapā un pieliek zupai zaļumus. Uzputo atlikušo krējumu. Zupu salej iepriekš sasildītos šķivjos vai bļodiņās. Pasniedz ar saputotu krējumu un zeltaini brūnajiem maizes gabaliņiem.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Lieli kartupeļi - 4 gab.
  • Pa saišķītim kārveļu, pētersīļu, lociņu
  • Sāls, pipari
  • Saldais krejums - 1/4 l
  • Baltmaize - 4 šķēles
  • Piens - 1/4 l
  • Sviests - 150 g
  • Puravs - 1 gab.
  • Ķiploka daiviņa - 1 gab.
  • Sīpols - 1 gab.
  • Selerijas sakne - 1/4 gab.
  • Zariņš lupstāja