Sēnes marinādē ar kanēli

FOTO: Shutterstock.com

Es daru tā: baravikas un makavicas notīru, vāru, tad lieku aukstā ūdenī. Marinādi vāru uz 1 litru ūdens - 1 ēdamkaroti sāls, 2-3 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes etiķa esences, 1 kanēļa standziņa, 5-8 smaržīgo piparu graudi. Marinādi uzvāru, tad marinādei pievienoju jau iepriekš novārītās sēnes un pavāru apmēram 3-5 minūtes, karstas pildu izkarsētās burciņās un uzglabāju ledusskapī. Alksnenes vāru, tad 1 dienu mērcēju aukstā ūdenī, to mainot. Marinādi vāru tādu pašu, tikai papildus alksnenēm lieku klāt sīpolus, kurus arī kopā ar sēnēm 3-5 minūtes vāru marinādē. Marinādei var likt arī lauru lapas un krustnagliņas, tā ir gaumes lieta. Kanēļa standziņu, pirms pildu burciņās, gan izņemu, pārējās garšvielas atstāju.

Iesūtīja: Ivonna Danušaite
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sēnes
  • Sāls
  • Cukurs
  • Etiķa esence
  • Sīpoli
  • Kanēļa standziņa
  • Smaržīgie pipari
  • Ūdens