Fizioterapeita sagatavoti vingrojumi muguras atslodzei grūtniecēm. FOTO

Grūtniecība rada papildu slodzi visam sievietes organismam, arī mugurkaulam. Mazulītim augot, var rasties sāpes mugurā. Saudzīga ķermeņa izvingrināšana var atvieglot nepatīkamās sajūtas, tomēr pirms vingrošanas noteikti jākonsultējas ar savu ārstu. Lūk, daži sporta ārsta piedāvātie vingrinājumu varianti labas stājas saglabāšanai un muguras atslodzei.

Fizioterapeita sagatavoti vingrojumi muguras atslodzei grūtniecēm. FOTO

FOTO: Shutterstock.com

1. Muguras un vēdera muskulatūrai

Nostājamies pamatstājā, kājas plecu platumā. Rokas paceļam virs galvas. Ķermeņa augšdaļu pagriežam pa labi, tad ieņemam pamatstāju un pagriežamies pa kreisi.
 

 

 

2. Asinsrites veicināšanai un kāju muskulatūrai
Nostājamies pamatstājā, rokas atbalstām pret sienu. Paceļamies pirkstgalos pārmaiņus uz vienas un otras kājas.

 

 

3. Augšstilbu un muguras muskulatūrai
Nostājamies ar muguru pie sienas, rokas gar sāniem. Neatraujot muguru no sienas, veicam vieglu pietupienu un iztaisnojam augumu. Jostasvietu, cik vien tas iespējams, cenšamies turēt piespiestu pie sienas.

Reklāma
Reklāma

4. Atslābinošs vingrojums ķermeņa muskulatūrai
Apsēžamies uz paklāja ar sakrustotām kājām, rokas uz ceļiem. Izelpojot atbrīvojam muguru un noliecamies tik, cik vēders to ļauj. Ieelpojot iztaisnojam muguru.

5. Atslābinošs vingrojums muguras muskulatūrai, tonizējošs kājas muskuļiem
Ērti apsēžamies uz vingrojamās bumbas. Šūpojot augumu augšā, lejā, „punktējam” to pa apli turp un atpakaļ.

 

6. Atslābinošs vingrojums muguras muskulatūrai, tonizējošs roku un plecu joslas muskuļiem
Apguļamies uz paklāja, kājas paceļam uz vingrojamās bumbas, krēsla vai dīvāna malas. Elkoņos saliektas rokas paceļam virs galvas, tad nolaižam uz grīdas.



 

 

Konsultēja: Sandra Rozenštoka, sporta ārste, Fiziskās veselības, sporta medicīnas un rehabilitācijas centra Sporta laboratorija vadītāja, tālr. 67523042.