Mazuļiem draudzīga Biotēka

„Ha! Skaidrs, ka es gribētu savam bērnam saglabāt dabiskāku un zaļāku planētu, kur dzīvot. Bet kas tad man tagad – kā viduslaikos ņemties, beržot autiņus, tikai tāpēc, ka pamperi nesadalās vidē 400 vai 500 gadus? Nelietot mitrās salvetes, nemazgāt bērnu tāpēc, ka visa kosmētika pilna ar ķīmiju?”

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Kādēļ lieki sarežģīt savu ikdienu ar papildus grūtībām, kuras pēc tam nākas varonīgi pārvarēt? Par laimi, ir labāka alternatīva. Latvijā lielākais ekoveikalu tīkls Biotēka piedāvā visu nepieciešamo, kas ļaus vienlaicīgi baudīt ērtības kā pilnīgi normāliem cilvēkiem un rūpēties par veselīgāku vidi kā visradikālākajiem zaļajiem.

Autiņbiksītes un higiēnas preces

Wiona vienreizlietojamās autiņbiksītes mazuļiem ir īsts videi un bērnam draudzīgas attieksmes iemiesojums. Tās izgatavotas no kukurūzas cietes un celulozes – materiāliem, kas vidē ātri sadalās. Kā vairums zaļo autiņu, kas tad tur sevišķs, teiksiet? Pirmkārt, tas, ka kukurūza nav ģenētiski modificēta, otrkārt - celuloze iegūta no speciāli stādītiem kokiem ilgstoši apsaimniekotos mežos: kokus izcērt, tūdaļ iestāda jaunus, vienmēr atjaunojot izmantotos dabas resursus.

Nopietni gādāts par šo autiņbiksīšu veselīgumu. Autiņbiksītes nav balinātas ar hloru, un tās nesatur citas agresīvas ķimikālijas. Uzsūcošā daļa satur tējas ekstraktu, kas mazina smakas izplatīšanos, kā arī sargā ādu no baktērijām, sēnītēm un vīrusiem. Sevišķi sīkas poras ļauj elpot, bet nelaiž atpakaļ mitrumu pie mazuļa ādas – neatkarīgi institūti pārbaudījuši un atzinuši Wiona autiņus un mitrās salvetes par izteikti ādai draudzīgiem un antialerģiskiem, un to, ka ar Wiona autiņbiksītēm bērna āda neiekaist, drīz vien pamana arī paši vecāki. 

W.I.P. videi un veselībai draudzīgās vienreizlietojamās autiņbiksītes un mitrās salvetes izgatavoti no inovatīviem materiāliem, kas rūpīgi testēti, pierādot, ka nav citotoksiski vai alergēni, ka ir elpojoši un labi uzsūcoši. Ražoti no atjaunojamiem resursiem, piemēram, Eiropā augušu koku koksnes, graudiem, bioloģiskās kokvilnas u.c., dabā noārdās 80-100%. Turklāt videi draudzīga ir arī to cena – W.I.P. ir vienas no lētākajām ekoloģijai saudzīgajām higiēnas precēm Latvijā.

Šampūni, eļļas masāžai, krēmi apsārtušai ādai, īsāk sakot – kosmētika

Mēs zinām, ka Jūs esat bieži mānīti, par dabisku saucot kosmētiku, kurai pievienoti tikai viens vai daži augu ekstrakti, bet 90-99% līdzekļa veido naftas ķīmija un sintētika. Mēs zinām, ka kosmētikas sastāvdaļu apzīmējumi uz etiķetēm norādīti tikai speciālistiem saprotamā valodā, jo tā to prasa likums, un tādēļ parastam pircējam gandrīz neiespējami saprast, kas ir kas. Mēs zinām, cik grūti noticēt, ka pilnībā dabiska kosmētika var būt gatavota rūpnīcā, nevis mājās, un glabāties ilgāk kā trīs dienas.

Bet atnāciet uz Biotēku –  mēs Jums parādīsim un izstāstīsim, no kā sastāv un kā glabājas īsta biokosmētika, veidota tikai no augu un minerālu izejvielām, bez piliena naftas un sintētisku piedevu. Un palīdzēsim izvēlēties Jūsu mazulim piemērotāko: ieprieciniet savus bērnus, izvēloties tīrus un organiskus līdzekļus viņu kopšanai, jo Jūs taču vēlat savam bērnam visu labāko – gan tagad, gan nākotnē!

Biotēka piedāvā trīs speciāli bērniem izstrādātas kosmētikas līnijas, kuru sastāva dabiskums ir sertificēts Ecocert un BDIH (sīkāk lasiet: www.kontrollierte-naturkosmetik.de, www.ecocert.com, http://www.bioteka.lv/lv/2006/10/25/cik-maksa-skaistums/ ):

Logona Baby (zīdaiņiem, tikai no bioloģiski audzētiem augiem) un Logona Kids (lielākiem bērniem, ar gardu augļu aromātu) šampūnos, vannas putās un dušas želejās vismaigākās mazgājošās vielas no cukura un aminoskābēm liegi attīra mazuļa ādu un izmazgā smalkos matiņus, nekairinot acis. Ekoloģiskas jojoba un mandeļu eļļas krēmos un losjonos ādu baro un aizsargā, tīri kliņģerīšu, alvejas un kumelīšu ekstrakti nomierina un mitrina.

Savukārt, Urtekram No Perfume Baby kosmētika (šampūns, vannas putas, eļļa, losjons, cinka krēms apsārtumiem, bio kokvilnas salvetes) veidota tā, lai nepakļautu mazuli pat niecīgākajam riskam – nekairinātu un nesausinātu delikāto bērniņa ādu, nekostu actiņās, neveicinātu alerģijas iespēju. Urtekram No Perfume Baby sastāvs izstrādāts sadarbībā ar Dānijas Astmas un Alerģijas biedrību, kas garantē, ka šī zīdaiņiem domātā kosmētika ir 100% brīva no smaržvielām un citām alergēnām sastāvdaļām. Līdzekļi ir Ecocert sertificēti un garantēti nesatur naftas pārstrādes vielas, sintētiskos konservantus un citas aizdomīgas vai nelāgas piedevas. Tādēļ Jūs variet būt droši, ka tie neatstāj kaitīgu ietekmi uz Jūsu bērna ķermeni ar parabēniem, minerāleļļām vai sintētiskām vielām.

Bez tam gan Logona, gan Urtekram piedāvā zobu pastas bērniem, kas piemērotas piena zobu un pastāvīgo zobu kopšanai – ar zemeņu, krūzmētras vai anīsa garšu, nesatur SLS (nātrija lauretsulfātu), un, pats par sevi saprotams, arī to sastāvi ir sertificēti pilnībā dabīgi, aromatizētājus ieskaitot.

Pilns puncis un veselīgi bio našķi uz kārā zoba

Biotēkas piedāvā Holle un Sunval bērnu pārtiku no bioloģiski un biodinamiski audzētām izejvielām, tai skaitā pilngraudu putras - arī bez glutēna un piena, dārzeņu un augļu biezeņus, augļu dzērienus, tējas, cepumus un sausiņus.

Biotēkā atradīsiet arī veselīgus našķus saviem mazajiem kārumniekiem – piemēram, Rapunzel saulē žāvētus bioloģiskos augļus, kas nav apstrādāti ar sēra dioksīdu, pilngraudu batoniņus, Sonnentor želejas konfektes – ar nerafinēto cukuru un dabisku augļu sulu un ekstraktu piešķirto garšu un krāsu, Vivani Cavi Quick kakao dzērienu ar nerafinēto cukuru, kas labi šķīst gan aukstā, gan karstā ūdenī vai pienā, Vivani Felix bioloģiskās šokolādes batoniņus bez emulgatoriem (nesatur pat lecitīnu) un garantēti akrilamīdus nesaturošu bio šokolādes-riekstu krēmu.

Atlaides!

Atnāciet uz Biotēkām oktobrī  – franču organiskās kosmētikas Coslys Baby attīrošās putiņas ķermenim un matiem ar aprikožu ekstraktu un ādas kairinājumu remdējošu apelsīnu ziedu ūdeni būs pieejamas ar 15% atlaidi. Ja Jums ir Biotēkas pastāvīgā klienta karte – ar 20% atlaidi varēsiet iegādāties Logona Baby un Logona Kids kosmētiku! 

Laipni lūgti ikvienā  no 7 Biotēkām Rīgā – Cēsu ielā 12, Barona ielā 24/26, i/c Sky&More, Vecrīgā – Šķūņu ielā 12/14, Pādaugavā - Slokas ielā 12, Sky Ulmaņa gatvā 122, mēbeļu un interjera centrā Spice!

Sīkāk lasiet: www.bioteka.lv

Reklāma
Reklāma