Ķirbju salāti Ingutas gaumē

 01. oktobris 2009 15:00 Recepte


Ķirbi nomizo un izņem mīkstumu ar sēklām. Palikšo daļu sagriež kubiciņos vai smukos,interesantos gabaliņos. Sagatavo pārlejamo marinādi: aukstā ūdenī izmaisa cukuru un citronskābi (sagatavoto pārlējumu nogaršo, lai būtu garšīgs un pastiprs.) Pārlej ķirbja gabaliņiem, lai apņem un iebirdina krustnagliņas.
Noliek uz diennakti ievilkties.Tad liek vārīties, var pievienot arī apelsīna miziņu. Kad ķirbis paliek caurspīdīgs, tad noņem no uguns un atdzesē.
 Mums garšo un ceru,ka jums arī!

 

Iesūtījusi: Inguta Melluma, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Sastāvdaļas

1. Citrona vai apelsīna miziņa
2. Ķirbis
neliels
3. Cukurs un citronskābe
pēc garšas
4. Krustnagliņas
10 gab



0 Pievienot komentāru

Kategorijas