Ķirbju - ābolu zupa ar kariju

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Lobītās ķirbju sēklas apgrauzdē pannā, izber uz šķīvja, lai atdziest. Ābolus nomizo, izņem sēklas, sagriež gabaliņos. Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež gabaliņos. Nomizo sīpolus, smalki sagriež sīpolus. Chili pāksti sagriež uz pusēm, izņem sēklas, smalki sagriež. Katliņā uzkarsē sviestu vai margarīnu, pievieno smalki sagrieztus sīpolus. Pieber smalki sagriezto chilli. Visu nedaudz pasautē. Uzber kariju, samaisa, pielej vistas buljonu (var ņemt arī šķīstošo buljona pulveri), pieber ābolus un ķirbjus. Uzliek vāku un visu vāra 8-10 min. Zupu sablenderē ar blenderi, līdz izveidojas biezeņzupa. Pēc garšas pieber sāli. Servē ar skābo krējumu un grauzdētām ķirbju sēklām.

 

Iesūtījusi: Iveta Hubere, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Karijs vai dzeltenais karijs (piedeva vistas gaļai) - 1.ēdamk.
  • Sīpoli - 2.gab
  • Sviests vai margarīns - 2.ēdamk.
  • Lobítas kirbju séklas - 2.ēdamk.
  • Chilli páksts - 1/2.gab
  • Vistas buljons - 1.l
  • Kirbis (vislabák hokaido kirbis) - 1.kg
  • Skābi āboli - 1.kg