Ķirbja karbonāde

FOTO: Inese Stuģe

Sagatavo ķirbi šķēlēs, izklapē viegli.Tad apkaisa ar sāli, pipariem, nedaudz kaltētu timiānu. Olu sakuļ, tai pierīvē nedaudz muskatriekstu. Panē ķirbi miltos, tad olā, tad rīvmaizē. Cep vidēji karstā eļļā uz pannas apm. 5 min. no abām pusēm. Ja nav pietiekoši cepts, var cepšanu turpināt cepeškrāsnī. Pasniegt var ar vārītiem kartupeļiem, ar dažādu dārzeņu piedevām. Der arī kā laba karstā uzkoda.

 

 

 Iesūtījusi: Gunta Ozola, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Muskatrieksts vai ķimenes.pēc garšas
  • Sāls, pipari.pēc garšas
  • Olas - 1.gb
  • Milti,rīvmaize panēšanai - 50.gr
  • Timiāns.pēc garšas
  • Ķirbis - 200.gr