Konkurss! Ķirbju ražas svētki!

Dzēsts lietotājs

Kartupeļu un ķirbju klimpas, ko mēdz dēvēt arī par ņukiem, pagatavot ir gana vienkārši. Vajadzīgs ap 600 gramiem ķirbja, ko sagriež gabaliņos un mazā ūdens daudzumā apvāra vai uzcep cepeškrāsnī mīkstus. Tāpat mīkstus katlā vāra 300 gramu kartupeļu, no kuriem pagatavo biezeni. Ķirbi izberž caur sietu un abus biezeņus sajauc, pievienojot 150 gramu miltu, 80 gramu rīvēta Parmezāna siera, muskatriekstu, sāli un piparus pēc garšas. Beigās iemīca mīklā vienu olu un visu liek uz kādu stundu ledusskapī atdzesēties. Mīklai jābūt tādai, no kuras var veidot klimpas, bet ne pārāk miltainai, jo tas maina ņuku garšu. Pēc tam, mērcējot tējkaroti aukstā ūdenī, veido klimpas, ko apvāra sālsūdenī. Ņuki jāvāra pavisam īsu brīdi un tūlīt pēc uzpeldēšanas jāņem ārā no ūdens, citādi tie var izšķīst. Klimpas pasniedz ar rīvētu sieru, saldo krējumu vai sviestā apceptiem zaļumiem.

Dzēsts lietotājs

mils paldies visiem pa atbalstu delina

Dzēsts lietotājs

Ir arī ķirbju pankūkas: pankūku mīklai pierīvē ķirbi (mīkla:olas, nedaudz milti, cukurs, šķipsniņa sāls, ūdens-samaisa, pielej nedaudz eļļu - cep kamēr gatavas).Tās ir gardas, saldas pankūciņas. Labu ēst gribu! :)

Dzēsts lietotājs

Sis ir sulu laiks:kirbju sula+cidoniju sula, proporcijas pec garsas apm.3:1 vai 4:1 plus cukurs,cik katram garso.

Dzēsts lietotājs

kirbju biezenzupa ar sieru .pankukas .kirbja sula ar dzervenem un medu.kirbju plovs .,tas ir vesligs ,trekns aizstaj galu..      piedodiet ka mbez garumziimeem !!!

Dzēsts lietotājs

ķirbītis svaigu salātu veidā: sarīvē ķirbi uz sakņu rīves, ābolus tāpat/uzpilina citronu vai cidoniju sulu,lai nepaliek tumšs, dzērvenes pievieno, pieliek medu , mmm,vitamīni:))..noteikti var papildinār ar smalcinātiem riekstiem utml.

Dzēsts lietotājs

Ķirbju piena zupa ar rīsiem.
Sagriež ķirbi gabaliņos, liek ūdenī varīties, pēc 15 min.pievieno rīsus, vāra mīkstus. Pievieno pienu, sāli. Labu apetīti!

Dzēsts lietotājs

Haloviinu pilditais kirbis.
Mazus, vai vienu lielaaku kirbi, kura izmeers atlauj ielikt cepeskraasnii, horizontaali nogriez cepuriiti, iznem vidinu ar seeklaam, pilda var dazaadaam masaam peec izveeles. Man loti garso ar malto galu, kurai pievieno sagriestus saldos piparus, vai siipolu,,oregano,vai estragons,dilles,saali, melnos piparus, mazliet saldo kreejumu un sauju auzu paarslas. Visu masu samaisa un iepilda kirbii unliek cepuriiti un liel cepeskraasnii leenaam cepties no 1st-1,5st atkariibaa no kirbja lieluma. Labu apetiit
1 2 3

Kategorijas