Liellopu gaļa holandiešu gaumē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaļu nomazgā, noslauka sausu, taukos apcep brūnu, liek katlā, pieliek sasmalcinātas garšsaknes, uzlej nedaudz vārīta ūdens, pieliek mārrutkus, sāli, piparus un sautē, līdz gaļa pusmīksta, tad pievieno sēnes (veselas vai sagrieztas) un sautēšanu turpina. Pievieno krējumu un zaļumus.

Gaļu pasniedz sagrieztu šķēlēs, pārliktu ar sēnēm, pārlietu ar mērci, kurā gaļa sautējās.

 

Recepte no grāmatas: Jaunajām namamātēm/V. Gustava, I. Jansone. – Rīga: Zvaigzne, 1983

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Liellopa gaļa - 1.kg
  • Svaigas sēnes - 250.g
  • Taukvielas cepšanai
  • Garšsaknes
  • Sarīvēti mārrutki - 2.ēd.k.
  • Sāls, pipari
  • Krejums - 2.ēd.k.
  • Zaļumi