Saldais biezpiena siers

 24. septembris 2009 22:00 Recepte


 

1,5 kg laba svaiga biezpiena samaļ, pieliek 2 - 3 sakultas olas, 1 glāzi svaiga krējuma, 1/2 glāzes cukura, 150 - 200 g svaiga, ļoti laba sviesta, sāli, vaniļu.

Visu liek emaljētā katliņā un maisot karsē, līdz sāk vārīties. Tikko uzmet burbuļus, katliņu no plīts noņem un maisot ātri atdzesē: pieliek sasmalcinātus riekstus, nomazgātas rozīnes, gabaliņos sagrieztu cietu marmelādi u.tml. Masu saliek uz samitrinātas marles, kam malas paceļ uz augšu un sasien ar saitīti, virsū uzliek nelielu slogu. Pēc 24 stundām marli noņem, sieru liek lēzenā traukā un izrotā, virsū uzliekot saputotu krējumu, cukurotus augļus, riekstu kodolus. Var pasniegta ar kādu augļu vai vaniļas mērci.

 

 

Recepte no grāmatas: Jaunajām namamātēm/V. Gustava, I. Jansone. – Rīga: Zvaigzne, 1983

Sastāvdaļas

1. Labs biezpiens
1 1/2 kg
2. Olas
2 - 3 gab
3. Svaigs krējums
1 glāze
4. Cukurs
1/2 glāze
5. Sviests
150 - 200 g
6. Sāls
7. Vaniļa



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti



Kategorijas